ИРИСОВА диагностика — повече за метода

Какво е ирисова диагноза?

Ирисовата диагностика се състои в определяне здравословното състояние на даден човек или животно, чрез тълкуване на промените и оцветяванията в ириса.

Тя не е плод на някаква фантазия на болен ум, както някои погрешно мислят, а резултат на дългогодишни наблюдения и сериозни проучвания.

Откога се практикува?

Първите сведения за тази сравнително “нова“ наука намираме в едно древно египетско предание, датиращо от времето на фараон Тутанкамон, който имал за свой придворен лекар прочутия по онова време жрец Ел Акс. На него се приписва славата за откриването на ирисовата диагностика.

Доколко надежден метод е ирисовата диагностика?

Ирисовата диагностика не е съвършен метод, но той е достатъчно точен и обзорен, т.е. дава информация за всички органи и системи в тялото. Позволява откриване на заболявания в ранен етап и успешното им лекуване.

Човешките очи са огледало…

Преди всичко окото и особено неговият ирис са огледало на здравето, като разкриват с подробности нашето физическо и физиологическо състояние.

Какво е бъдещето на тази „нетрадиционна” наука?

Особено развитие придобиват в наше време иридогенетичните изследвания. За това свидетелстват успешното приложение в Американския противораков център Бетесде на иридографичния метод за диференциална диагностика на вродени и придобити туморни заболявания. Също и отварянето през 1983 г. на Институт за изучаване на иридогенетичните проблеми в Чикаго. Съществуват и серия обстоятелствени доклади за иридологическа оценка на индивидуалната конституция на международния симпозиум по биоенергетика в Монако.

Д‑р Венелин Кьосе

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

Споделете тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.