Целебните свойства на зеолита

Интервю с Д-р Венелин Кьосев — практикуващ акупунктура, ирисова диагностика, традиционна китайска медицина и физиотерапия:

Bezlekarstva: Д-р Кьосев, как се образува зеолитът, за който се носят легенди, че притежава изключителни целебни свойства?

Д-р Кьосев: Зеолитът /zeolit/ е минерал, получил се при изригване на горещата земна лава на повърхността. След застиването й се образува клиноптилолит, или по-популярно казано — зеолит.

Bezlekarstva: И какво отличава този камък от всички останали?

Д-р Кьосев: Структурата!

Структурата му е с особен вид кристална решетка. Спокойно може да се каже, че молекулата на зеолита е молекулярно сито, в което като в кафез се задържат молекули. На тази уникална кристална решетка се дължат детоксификационните му свойства

Bezlekarstva: Какви по-точно молекули успява да улови клиноптилолитът?

Д-р Кьосев: Той задържа олово, живак, метали, радионуклеиди, амини, нитрати, микотоксини, амоняк и др. и ги извежда от организма.

Други характерни качества са йонообмен, катализа, абсорбция.

За зеолита се знае, че ускорява заздравяването на рани. Препоръчва се след операция да се посипват раните с активиран зеолит. Повишава активността на остеобластите /клетките, изграждащи костното вещество/.

Bezlekarstva: Кои заболявания биха могли да бъдат благоприятно повлияни от зеолита?

Д-р Кьосев: Зеолитът да се ползва при лечение на диабет, като съпътстваща терапия — повишава абсорбцията на глюкозата.

Има силен антибактерициден ефект особено върху:

- Pseudomonas aeruginosa

- Staphilo­co­cus aureus

- Escherichia coli

Доказано е експериментално, че зеолитът потиска развитието на раковите клетки.

Има силен антиоксидантен ефект, т.е. може да се ползва за борба с оксидационния стрес.

Удачен е да се ползва при лечение на заболявания, за които се знае, че отделянето на радикали е една от основните причини за причиняването му.

Ефективен е при заболявания като сенилна деменция, ревматоиден артрит, антинеопластична радиотерапия /лъчетерапия/, HIV, Даун синдром, Ревматоиден артрит.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

Споделете тук:
Facebook
Google+
http://bezlekarstva.bg/2009/10/27/%d1%86%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b5%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b0/
Twitter
svejo.net