За ЛЪЖАТА, че ХОЛЕСТЕРОЛЪТ е БОЛЕСТ и се лекува с лекарства…

 

Нали­чието на твърде много холестерол показва едно — обезвод­няване на организма!”

В това вярва д-р Батманджелидж и ако и ние повярваме в това …

1. Ще трябва да се откажем да лекуваме „болести” като повишен холестерол, нарушен липиден профил като цяло и затлъстяването… с лекарства.

2. Ще си обясним, защо има слаби хора с висок холестерол.

3. Ще си обясним, как е възможно, дори когато рязко ограничим приема на мазнини — холестеролът ни да се повиши.

Защото, може би, холестеролът  се влияе много повече от водата, отколкото  — от мазнините.

Кога и защо се повишават нивата на холестерола?

Повишеното съдържание на холестерол в кръвта е знак, че телесните клетки са изработили защитен механи­зъм, за да се противопоставят на осмотичната сила на кръвта, чрез която се отнема още вода през клетъчната мембрана.

Осмозата представлява преминаването на водни молекули от страна с по-висока концентрация към страна с по-ниска концентрация на вода.

Високото ниво на холестерола е индикатор, че се е задействала програмата за борба с физиологичното обезводняване в нейния ранен стадий.

Холестеролът е един вид естествено „лепи­ло”, което, изливайки се в отворите на клетъчната мембрана, прави стените на клетката непроходими за водата. Свръхпроизводството на холесте­рол и натрупването му в клетъчната мембрана е природна даденост, за да се предпазят живите клетки от обезводняване.

Отделянето на холестерол в клетъчната мембрана е част от системата за оце­ляване на клетките. Той е необходимо вещество!

Представете си го като материал, подобен на глина, запълващ отворите в мембраните на някои видове клетки, за да предотврати изтичането на необходимата за живота на клетките вода в циркулиращата наблизо кръв, която има по-силен осмотичен потенциал. Освен че холестеролът е материал за производството на мембрани на нервните клетки и на хормони, той защитава от прекомерна загуба на вода други важни клетки, като им осигурява авариен запас от вода, вкарвана през мембраните.

Ако  холестеролът ни е толкова нужен – защо тогава е борбата с „лошия” холестерол?!

Шумът, който се вдигна около така наречения лош холестерол, образуващ плаки по стените на артериите в сърцето и в други части на тялото, според д-р Батманджелидж, е абсолютно неоснователен. От гледна точка на пациента. Иначе – от гледна точка на лекарствената индустрия – е абсолютно оправдан. Целта му е да се увеличат печалбите на акулите от фармацевтичния бизнес. Нищо лично спрямо пациентите - просто бизнес!

Как измерваме нивото на холестерола…

Като вземаме за анализ кръв от вените на ръцете. Това е кръв, която тече много бавно по вените в посока към сърцето. Ако образуването на плаки беше свързано със способността на холестерола да полепва, тогава вените щяха да бъдат запушени с тях още повече, отколкото артериите, където кръвта се смесва много по-добре благодарение на по-високото налягане и на пулсиращото й движение.

Но никой никога не е виждал холестеролът да запушва вените или да образува в тях плаки. Помислете за това!

В действителност холестеролът изпълнява функцията на водонепроницаема превръзка, която предпазва стените на артериите от изтъняване и скъсване, които могат да възникнат при повишена плътност и киселинност на кръвта вследствие на обезводняване и намалено уриниране /когато урината става тъмна/.

Какво се случва, когато изкуствено понижаваме холестерола с медикаменти?

Усложнения! Ако хората, чийто организъм се нуждае от увеличаване на производството на холестерол, за да изпълнява множество изключително важни функции, поемат препарати, понижаващи неговото равнище, това в крайна сметка предизвиква маса сериозни и опасни за живота проблеми, включително поражения на черния дроб.

Спомнете си! Човешкото тяло е съвършена машина!

По-съвършена и от най-модерното лекарство. По-умна и от специалистът с най-много дипломи. Когато тялото ни реагира по определен начин – то винаги има причина за тази реакция.

Основната работа на лекарите би трябвало да бъде да разберат, защо организмът ни реагира по определен начин, а не да саботират действията му.

Кое е по-логично и разумно? Да се борим цял живот със свръхпроизводството на холестерол и бавно, но сигурно да увредим половината си органи  - или да се опитаме да разберем, защо тялото ни е принудено да произвежда прекалено голямо количество холестерол?

Холестеролът е абсолютно необходим за живота. Организмът няма да увеличава неговото производство, ако не изпитва действително остра нужда от него. И ако това е така – то организмът ни ще се стреми всячески да си набави количеството холестерол, което сме „отстранили” с лекарствата. Това да ви напомня омагьосан кръг?

И сега накъде?

Към чешмата!

Достатъчно е просто да приемаме необходимата за организма ни вода. Всеки ден – поне 2.5 литра и равномерно разпределена като количество.

Тогава няма да принуждаваме телата си да се борят с нашето невежество.

Ако тази алтернатива ви звучи по-добре от лекарствата – за повече информация: “Вие не сте болни, а просто сте жадни” — д-р Батманджелидж.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

18 коментара

Вземи RSS
 1. д-р Братанова

  Новото се приема трудно…Особено когато бизнесът няма интерес от това. Логиката холестерол/вода и въобще водата за лечение е единствено в интерес на хората. Практиката го доказва!

 2. Kardamin35

  От две години прилагам лечението което предлага д-р Батманжелидж с вода. Предполагам че това е причината според която съм все още жив.

 3. Pepa Qnkova

  az sam jiv primer za teoriqta po-gore ne pomnq ot koga ne piq voda prosto ne izpit­vam jajda nqkoi dni ne piq izob6to drugi nai-mnogo 1 4a6a ot 1 god. i polov­ina se borq 4rez medika­menti i nai-posle go svalih i eto sega mi stana qsno za6to imam zavi6eno nivo na holis­terola — BLAGODARQ ot utre minavam na VODA

 4. Гергана Ангелова

  Странното е че един български доцент (не помня името му) доказва, че холестерола се повишава, когато качеството на кръвта се е влушило. Според него това е реакциа на организма да предпази вени и аорти от спукваане. На кого да вярвям?

 5. Moonlightinnov

  Nyakoy moje li da mi pomogne da namerya rabotna biografiya na tozi dok­tor Bat­man … neshto si? Seri­ozno. Kade raboti, kade e uchil, kade e pub­liku­val nauch­nite si otkritiya?

 6. Moonlightinnov

   Spored men, na bol­shin­stvoto. Ot vreme na vreme se poy­avya­vat nyakakvi indi­vid­u­alni mneniya, koito ne mina­vat prez klinichni izsled­vaniya, ili kakto tam pravilno se narich aprot­sesa pri koyto teoriya se testva za valid­nost. Mnogo e draz­neshto, che v nyakoi obsht­estva, vseki moje da si pub­likuva kakvoto si iska, s kak­vato si iska titla, i nikoy ne pita, Izvinete, ot koga do koga i kude ste test­vali teoriy­ata si i drugi razumni vaprosi.

 7. Sofiavitosha

  Da taka e , tova e samata istina,  s mnogo voda , leka dieta i bez lekarstva smuk­nah dras­tichno visokiq si holesterol:)

 8. Напълно съм съгласна, че водата лекува… НО??? Има едно но, и това не става въпрос за всички води.….Много е важно водата да е с анти-оксидантни свойства, с високо ph (да е алкална), и да се абсорбира много по-бързо, да хидратира цялото цяло, даже и мозъка. Именно това е Канген водата.Тя се получава чрез японски йонизатор и превръща обикновената чешмяна вода в алкална, антиоксидантна и с променена молекулярна структура! Мога да Ви дам съвет — Пробвайте я! Няма да съжелявате! Ще решите много от проблемите си!

 9. Напълно съм съгласна, че водата лекува… НО??? Има едно но, и това не става въпрос за всички води.….Много е важно водата да е с анти-оксидантни свойства, с високо ph (да е алкална), и да се абсорбира много по-бързо, да хидратира цялото цяло, даже и мозъка. Именно това е Канген водата.Тя се получава чрез японски йонизатор и превръща обикновената чешмяна вода в алкална, антиоксидантна и с променена молекулярна структура! Мога да Ви дам съвет — Пробвайте я! Няма да съжелявате! Ще решите много от проблемите си!

 10. Юлия

  От две години пия вода по 1,5 литра на ден, но холестеролът си ми е висок, че дори имам последстия от това.

 11. Svetulka

  Е добре! Стряскащи новини, може и да е истина. Но не си ли противоречите — в друга ваша статия изтъквате като една от полезни свойствата на глухарчето да понижава нивата на холестерола! http://bezlekarstva.bg/2011/03/22/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE/
  Сега последно — да го повишаваме или понижаваме този холестерол???

 12. Мария

  Аз съм с много висок холестерол.…двоен.…личната ми лекарка предложи да ми даде час при мед.сестрата да ми обяснявала.…какво да правя,какво да ям…отказах (аз живея в Испания) тук е различна процедурата… при краен случай те тъпчат с лекарства.Чета всичко от нета за холестерола,склонна съм да вярвам че се повишава при липса на вода…аз не пия,просто не ожаднявам,но ще трябва !!! Благодаря за статията,пак ще пиша след време. :))

 13. стволови клетки

  Статията ви е изключително интересна и полезна и се радвам, че ни пишете.Това,което казвате е напълно вярно.За мен обаче холестерола си е вид болестно състояние на организма, който иска да покаже , че нещо в начина на живот на човека не е нормално.Това означава според мен , че не трябва да се пит лекарства а да се промени режима на храна и по точно какво точно се слага в организма.Не знаех, че той се появява при подобни случаи и какво иска да предпази.

 14. Svetla

  Hor­ata, koito imat prob­lem s pieneto na voda idva ot tam, che pre­qj­dat! Kogato se pre­qjda i pos­to­qnno podavash hrana i stom­aha raboti na palni oboroti, chovek ne moje da ojad­nee! Voda se pie 1 h predi hranene po 3 chashi!

 15. руска

  Аз смятам ‚че най –голямата причина за холестерола е стреса ‚аз не ям месо пия вода ‚но в един момент имах ядове и веднага ми скочиха и 4 –те холестирола

 16. adsum modo

  не знам дали водата ще помогне, но звучи логично. висок холестерол имам от години, в един момент вземах лекарства — полза никаква. вярно е и че живея в постоянен стрес. иначе храната не е проблем, вегетарианец съм. преди години проф. Баев ми каза: докато не оправиш нервите — забрави за нормален холестерол. ще пробвам, наистина пия много малко вода. а това, че не чувстват жажда хората, които преяждат, е тотална простотия и невежество.

 17. здраве

  Аз имам много висок холестерол. Наследствен ми е. Навсякъде казват,че е от мазнините,които приемаме. Случи се да бъда 4 месеца в болница на системи. Никаква храна,само вода. Свалих 25 кг. По яка диета от това ‚здраве му кажи. И познаите. Не само,че не свалих холестерола,а ми го и завиших. Но пък си се чувствам вече добре,килограмите са важни.

 18. Ася

  Много ми се иска да е така! Опитах преди година, като постепенно спрях лекарствата и ги заместих с вода и ходене. Резултата беше запушване на артерии и още 3 стента. Нещо не и достига на теорията, а е вдъхновяваща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *