За ЛЪЖАТА, че ХОЛЕСТЕРОЛЪТ е БОЛЕСТ и се лекува с лекарства…

 

„Нали­чието на твърде много холестерол показва едно — обезвод­няване на организма!”

В това вярва д‑р Батманджелидж и ако и ние повярваме в това …

1. Ще трябва да се откажем да лекуваме „болести” като повишен холестерол, нарушен липиден профил като цяло и затлъстяването… с лекарства.

2. Ще си обясним, защо има слаби хора с висок холестерол.

3. Ще си обясним, как е възможно, дори когато рязко ограничим приема на мазнини — холестеролът ни да се повиши.

Защото, може би, холестеролът  се влияе много повече от водата, отколкото  — от мазнините.

Кога и защо се повишават нивата на холестерола?

Повишеното съдържание на холестерол в кръвта е знак, че телесните клетки са изработили защитен механи­зъм, за да се противопоставят на осмотичната сила на кръвта, чрез която се отнема още вода през клетъчната мембрана.

Осмозата представлява преминаването на водни молекули от страна с по-висока концентрация към страна с по-ниска концентрация на вода.

Високото ниво на холестерола е индикатор, че се е задействала програмата за борба с физиологичното обезводняване в нейния ранен стадий.

Холестеролът е един вид естествено „лепи­ло”, което, изливайки се в отворите на клетъчната мембрана, прави стените на клетката непроходими за водата. Свръхпроизводството на холесте­рол и натрупването му в клетъчната мембрана е природна даденост, за да се предпазят живите клетки от обезводняване.

Отделянето на холестерол в клетъчната мембрана е част от системата за оце­ляване на клетките. Той е необходимо вещество!

Представете си го като материал, подобен на глина, запълващ отворите в мембраните на някои видове клетки, за да предотврати изтичането на необходимата за живота на клетките вода в циркулиращата наблизо кръв, която има по-силен осмотичен потенциал. Освен че холестеролът е материал за производството на мембрани на нервните клетки и на хормони, той защитава от прекомерна загуба на вода други важни клетки, като им осигурява авариен запас от вода, вкарвана през мембраните.

Ако  холестеролът ни е толкова нужен – защо тогава е борбата с „лошия” холестерол?!

Шумът, който се вдигна около така наречения лош холестерол, образуващ плаки по стените на артериите в сърцето и в други части на тялото, според д‑р Батманджелидж, е абсолютно неоснователен. От гледна точка на пациента. Иначе – от гледна точка на лекарствената индустрия – е абсолютно оправдан. Целта му е да се увеличат печалбите на акулите от фармацевтичния бизнес. Нищо лично спрямо пациентите — просто бизнес!

Как измерваме нивото на холестерола…

Като вземаме за анализ кръв от вените на ръцете. Това е кръв, която тече много бавно по вените в посока към сърцето. Ако образуването на плаки беше свързано със способността на холестерола да полепва, тогава вените щяха да бъдат запушени с тях още повече, отколкото артериите, където кръвта се смесва много по-добре благодарение на по-високото налягане и на пулсиращото й движение.

Но никой никога не е виждал холестеролът да запушва вените или да образува в тях плаки. Помислете за това!

В действителност холестеролът изпълнява функцията на водонепроницаема превръзка, която предпазва стените на артериите от изтъняване и скъсване, които могат да възникнат при повишена плътност и киселинност на кръвта вследствие на обезводняване и намалено уриниране /когато урината става тъмна/.

Какво се случва, когато изкуствено понижаваме холестерола с медикаменти?

Усложнения! Ако хората, чийто организъм се нуждае от увеличаване на производството на холестерол, за да изпълнява множество изключително важни функции, поемат препарати, понижаващи неговото равнище, това в крайна сметка предизвиква маса сериозни и опасни за живота проблеми, включително поражения на черния дроб.

Спомнете си! Човешкото тяло е съвършена машина!

По-съвършена и от най-модерното лекарство. По-умна и от специалистът с най-много дипломи. Когато тялото ни реагира по определен начин – то винаги има причина за тази реакция.

Основната работа на лекарите би трябвало да бъде да разберат, защо организмът ни реагира по определен начин, а не да саботират действията му.

Кое е по-логично и разумно? Да се борим цял живот със свръхпроизводството на холестерол и бавно, но сигурно да увредим половината си органи  — или да се опитаме да разберем, защо тялото ни е принудено да произвежда прекалено голямо количество холестерол?

Холестеролът е абсолютно необходим за живота. Организмът няма да увеличава неговото производство, ако не изпитва действително остра нужда от него. И ако това е така – то организмът ни ще се стреми всячески да си набави количеството холестерол, което сме „отстранили” с лекарствата. Това да ви напомня омагьосан кръг?

И сега накъде?

Към чешмата!

Достатъчно е просто да приемаме необходимата за организма ни вода. Всеки ден – поне 2.5 литра и равномерно разпределена като количество.

Тогава няма да принуждаваме телата си да се борят с нашето невежество.

Ако тази алтернатива ви звучи по-добре от лекарствата – за повече информация: “Вие не сте болни, а просто сте жадни” — д‑р Батманджелидж.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

Споделете тук:

29 коментара

Вземи RSS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.