Един ден в McDonald’s — прочети преди употреба!

Eдин българин, започнал от нулата – от кухнята, през касите и стигнал до заместник управител…7 години – плътно в McDon­ald’s – ден и нощ.

Не желае да се споменава името му, но споделя…

Как се приготвя храната ли?

Бързо! Това е най- важното! Да е бързо! Изсипва ти се един автобус с туристи и трябва да ги обслужиш буквално за секунди! И това е, което получават – бързо обслужване…само това!

Получаваш сандвич за 34 секунди! Как? Изваждаш месото от фризера от температура минус 20 градуса и го слагаш на плочите — долната е с температура плюс 180, а горната — плюс 214 градуса! За 34 секунди трябва да се случи това!

Eдна ламарина да я извадиш от минус 20 градуса и да я сложиш на плюс 180 – и тя няма да издържи — ще се спука – пък считай какво се случва с храната, считай в какво се превръща храната, считай какво ядат пациентите на McDonald’s…

Дали наистина имат диетична и здравословна храна?

Може и някои да я възприемат като здравословна, но аз още първата година натежах с 10 килограма — не знам дори как стана… А имах колеги, които само капучиното го пиеха в McDon­ald’s – нищо друго…и те с 10 килограма отгоре. Имам чувството, че само въздуха да им дишаш – с 10 клограма си отгоре…

Защо съм продължил да се храня там?

Просто нямаш време да си пазаруваш нормална храна. Особено, когато караш нощните смени! 22 поредни нощни смени съм карал, 22 – една след друга. Всичко ти се обърква…

Месото…

Ами… казват, че е телешко, ама не знам. Дано да е телешко…Но и да е било във фризера телешко – не знам накрая, след цялото третиране  какво излиза…

Мазнината…

Огромни количества олио — нали все се пържи… И то трябва да се филтрира, но познай дали…Използват се едни лакмуси – от време на време ги пускат в олиото и като им се промени драстично цвета – тогава го сменят. Колко драстично? Абе – направо катран като стане олиото – черно – и тогава чак се сменя!

По принцип олиото трябва да се филтрира…

Защо не се филтрира олиото?

Защото хората нямат време! Наистина! Всичко там се отмерва в секунди – не можеш да си позволиш да се забавиш – в нищо! Наистина! За 34 секунди трябва да имаш готов сандвич, за 70 секунди се приготвя хляба  — от фризера, през печенето, до клиента – това е!

За винаги “прясната” храна…

Престои ли един сандвич 10 минути – изхвърлят го, престоят ли картофите 7 минути –изхвърлят ги! И хората си мислят, че ги изхвърлят, за да е винаги прясна храната! Смехория! Виждали ли сте как изглежда сандвичът след 20 минути престой? И то скъпите сандвичи – тези, в които има и маруля, и домат…Марулята вече не е зелена, а е кафява на цвят, от домата е останала само люспата, а сиренето сякаш се е изпарило!

Как не го забелязват хората ли?

Ами затова са сосовете! Това им е ролята – да маскират… и да се привиква към тях де…

Дали можеш да се пристрастиш към храната в McDonald’s?

Вие сами си преценете – аз знам, че има хора, които сутрин, обед и вечер — само в McDon­ald’s ядат. И не, защото не могат да си позволят да се хранят другаде – просто нищо друго не им е вкусно! Може и да не е пристрастяване…но редовните ни посетители не желаят да се хранят с НИЩО ДРУГО, а това вреди на здравето им — очевидно е! Как се нарича това според вас?

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

 

Споделете тук:

2 коментара

Вземи RSS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.