Един ден в McDonald’s — прочети преди употреба!

Eдин българин, започнал от нулата – от кухнята, през касите и стигнал до заместник управител…7 години – плътно в McDon­ald’s – ден и нощ.

Не желае да се споменава името му, но споделя…

Как се приготвя храната ли?

Бързо! Това е най- важното! Да е бързо! Изсипва ти се един автобус с туристи и трябва да ги обслужиш буквално за секунди! И това е, което получават – бързо обслужване…само това!

Получаваш сандвич за 34 секунди! Как? Изваждаш месото от фризера от температура минус 20 градуса и го слагаш на плочите — долната е с температура плюс 180, а горната — плюс 214 градуса! За 34 секунди трябва да се случи това!

Eдна ламарина да я извадиш от минус 20 градуса и да я сложиш на плюс 180 – и тя няма да издържи — ще се спука – пък считай какво се случва с храната, считай в какво се превръща храната, считай какво ядат пациентите на McDon­ald’s…

Дали наистина имат диетична и здравословна храна?

Може и някои да я възприемат като здравословна, но аз още първата година натежах с 10 килограма — не знам дори как стана… А имах колеги, които само капучиното го пиеха в McDon­ald’s – нищо друго…и те с 10 килограма отгоре. Имам чувството, че само въздуха да им дишаш – с 10 клограма си отгоре…

Защо съм продължил да се храня там?

Просто нямаш време да си пазаруваш нормална храна. Особено, когато караш нощните смени! 22 поредни нощни смени съм карал, 22 – една след друга. Всичко ти се обърква…

Месото…

Ами… казват, че е телешко, ама не знам. Дано да е телешко…Но и да е било във фризера телешко – не знам накрая, след цялото третиране  какво излиза…

Мазнината…

Огромни количества олио — нали все се пържи… И то трябва да се филтрира, но познай дали…Използват се едни лакмуси – от време на време ги пускат в олиото и като им се промени драстично цвета – тогава го сменят. Колко драстично? Абе – направо катран като стане олиото – черно – и тогава чак се сменя!

По принцип олиото трябва да се филтрира…

Защо не се филтрира олиото?

Защото хората нямат време! Наистина! Всичко там се отмерва в секунди – не можеш да си позволиш да се забавиш – в нищо! Наистина! За 34 секунди трябва да имаш готов сандвич, за 70 секунди се приготвя хляба  — от фризера, през печенето, до клиента – това е!

За винаги “прясната” храна…

Престои ли един сандвич 10 минути – изхвърлят го, престоят ли картофите 7 минути –изхвърлят ги! И хората си мислят, че ги изхвърлят, за да е винаги прясна храната! Смехория! Виждали ли сте как изглежда сандвичът след 20 минути престой? И то скъпите сандвичи – тези, в които има и маруля, и домат…Марулята вече не е зелена, а е кафява на цвят, от домата е останала само люспата, а сиренето сякаш се е изпарило!

Как не го забелязват хората ли?

Ами затова са сосовете! Това им е ролята – да маскират… и да се привиква към тях де…

Дали можеш да се пристрастиш към храната в McDonald’s?

Вие сами си преценете – аз знам, че има хора, които сутрин, обед и вечер — само в McDon­ald’s ядат. И не, защото не могат да си позволят да се хранят другаде – просто нищо друго не им е вкусно! Може и да не е пристрастяване…но редовните ни посетители не желаят да се хранят с НИЩО ДРУГО, а това вреди на здравето им — очевидно е! Как се нарича това според вас?

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

 

Споделете тук:

2 коментара

Вземи RSS
  1. Zozeto

    Нормално е храната там да води до пристрастяване. Във всички сосове се използва една основна съставка — мононатриев глутамат. Можете да прочетете за нея много, но основното е, че стомулира вкусовите рецептори и колкото повече ядеш храни, съдържащи я, толкова повече ти се яде. Това е и причината все да искаш да усещаш вкуса на МcD. Аз съм щастливка, защото не съм вкусвала “храната” им повече от десетилетие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.