Консултация при д-р Мария Папазова – мисията е възможна, стига наистина да сте готови за това

Опитвам се да се свържа с д-р Мария Папазова — известен холистичен лекар. За нея зная, че има доста медийни изяви и… че е неоткриеваема. Няколко мои близки са търсили контакт с нея, за да запишат час за консултация, но безуспешно. Няма сайт, няма нищо „официално“ за нея.

Та значи знае се, че я има. Въпросът е къде е и как да я открия.

Целта ми е да запиша при нея час за преглед. Разполагам единствено с номер на мобилен телефон, за който не знам нито дали е актуален, нито дали изобщо е на д-р Папазова. Разполагам и с няколко носещи се легенди около начина й на работа и провеждането на консултациите.

Предварително съм подготвена, че:

 • -  Тя няма да отговори на позвъняването;
 • - Трябва да изпратя SMS на номера с кратко описание на проблема си и с молба за преглед и консултация, като посоча телефон и имейл адрес за обратна връзка;
 • - Трябва да изчакам тя лично да се свърже с мен.

Доста странен начин да си запишеш час за лекар. Една през друга започват да се прокрадват и първите еретични мисли: „Ами ако това е някаква форма на измама?“; „Откъде да зная, че това е точно телефонът на д-р Папазова?“; „Ами ако се свърже с мен някой и ми поиска пари предварително… Дали не е измама все пак!“; „Кой в днешно време запазва часове за преглед чрез SMS-и?“; „Абе тая докторка да не се мисли за Господ?!“.

Явно късметът ми работеше на 100 % този ден, защото веднага попаднах на самата д-р Папазова. Нещо явно я е накарало да вдигне телефона си, отговаряйки на непознатия номер. Сигурно, за да може да четете и вие тази статия 🙂

Последва разговор, за който /меко казано/ не бях подготвена.

Обясних припряно какъв е проблемът и че искам спешно да запиша час за преглед за моя близка. Попитах и как се плаща.

Оказа се, че пари за преглед предварително не се дават. „Ще платите на сестрата – като дойдете за преглед“ – казва д-р Папазова. „Дотук добре!“ – казвам си.

Обаче, мило момиче, ние с вас изобщо не знаем дали вашата близка иска аз да й помогна да се излекува! – полива ме със студена вода докторката — Не бързайте толкова!“.

Аз съм абсолютно сигурна, че моята близка желае тази консултация и е подготвена за нея и пак се опитвам да фиксирам ден и час за преглед.

Следва втори париращ въпрос от страна на д-р Папазова: „Ако сега попитам вашата близка колко тела има, тя какво ще ми отговори според вас?“. Моята близка със сигурност ще отговори, че има едно тяло. Д-р Папазова търпеливо обяснява, че телата ни всъщност са цели дванадесет на брой.

Все пак трябва да съм била достатъчно убедителна, описвайки проблема на моята близка и увереността ми, че тя е готова да се лекува при д-р Папазова, защото получавам уверението, че ще получа на имейл подробна информация за начина, по който провежда консултациите си. Междувременно разбирам, че запазването на час чрез SMS съвсем не е мит и това било най-ефективният за момента метод за провеждане на консултации.

И отново съм любезно приканена близката ми да изчете няколко пъти всичко, което ще получа по имейл. След като е решила със сигурност, че иска да се лекува по този начин – тогава да заяви, че иска час за консултация.

Същият ден получавам наистина подробен имейл от д-р Папазова.

И той започва със следното:

„Вие носите изцяло отговорност за собственото си здраве и за това на децата си.

Вашите, а не лекарските грешки на първо място объркват и вашето здраве, и здравето на децата ви.

Вие сте тези, които поради незнание, влачите децата си при „лекари“ и идвате в кабинета късно и с купища увреждания.“

Това е една малка част от информацията, която ми е изпратила д-р Папазова. Има и прикачен файл с програма за семинар, както и тарифа за услугите й. Следват начините, по които може да се запише консултация при докторката, което леко ме изненадва /не за първи път, както сигурно вече сте забелязали/:

„Поради огромният наплив от пациенти, които са крайно неподготвени да възприемат себе си като холистична система и поради това са много затруднени да осмислят интегративната медицинска консултация, регламентът за лична консултация и обсъждане на конкретното ви страдание, както и това на децата ви, включва следните възможни варианти:

 1. Предварително участие в двудневен образователен семинар, който е изключително важен с информацията за болестта и здравето по принцип.

Много хора не разбират необходимостта от повишаване на компетентността си и личната отговорност към здравето си.

 1. Записване за консултация – без посетен семинар.“

Ясно, казвам си, докторката се опитва хем да прави консултации, хем да продава допълнително и семинари. Доста комерсиално!

Обаче пак ме чака изненада. Сравнявам цените на преглед и консултация без посещение на семинар с тези на преглед и консултация с посещението на двудневния семинар и… парите са почти едни и същи.

С други думи — трябва да си луд, за да се откажеш от семинар, в който два дни ще те образоват на тема защо си болен и как да оздравееш, след като ще дадеш същите пари, ако предпочетеш само прегледа.

Да, ама не! Пак ме очакваше изненада. Този път сюрпризът е от моята близка, за която исках да запазя час.

Тя отказа! Отказа да присъства на семинара. Нямала време. Не виждала смисъл. Просто искала някой да я прегледа, да й изпише нещо и да я излекува веднъж завинаги.

Явно „лудата“ д-р Папазова беше разбрала доста по-рано от мен, че повечето хора не желаят да се лекуват.

Те искат някой да ги лекува. А така не става.

Няма как да се излекуваш, докато не поемеш сам отговорност за здравето си. Докато чакаш някой отвън да ти предпише магическото решение – а ти само да отидеш в аптеката, да си го купиш и да го преглътнеш. С проста консумация – проблемите не се решават. Всичко трябва да започне от поемането на отговорност. Отговорност за собствените си действия, мисли, болести и излекуване.

Затова д-р Папазова измислила този провокативен и шантав на пръв поглед начин на записване на пациенти за консултации.

Дадох си сметка, че тя не отсява пациентите си. Не тя решава кого да лекува и кого — не. Пациентите сами решават. Просто не го осъзнават.

Така че – добрата вест е, че д-р Папазова наистина провежда консултации.

Кабинетът й не е медиен мит и с радост ще дадем на всеки нуждаещ се необходимата информация как да стигне до нея.

За вас обаче остава да си дадете сметка дали наистина искате да сте здрави и сте готови да бъдете нейни пациенти.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

 

Споделете тук:
Facebook
Google+
http://bezlekarstva.bg/2016/02/24/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%b4-%d1%80-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bc/
Twitter
svejo.net

347 коментара

Вземи RSS
 1. Мая Ангелова

  Моля, за координати на д-р Папазова

 2. Zornitsa

  Здравейте моля за координати на доктор Папазова

 3. Христиана Дългичева

  Здравейте! Мога ли да получа координатите на д-р Папазова?
  Благодаря!

 4. Мариана Койнова

  Здравейте, бих искала координатите на д-р Папазова, за да се свържа с нея.
  Отдавна имам желание за това и се радвам, че имах възможността да напиша тези думи.Предварително Благодаря.

 5. Наталия Великова

  Здравейте,искам да си запиша час при Д-р Папазова. Благодаря предварително!

 6. Диана

  Здравейте! Благодарности за статията! Преди време търсих каквито и да било координати на Др Папазова и’ бях много разочарована като не усптях. Моля,изпратете ми номер или имеил за връзка

 7. Диана Теодорова

  Здравейте! Благодарности за статията! Преди време търсих каквито и да било координати на Др Папазова и’ бях много разочарована като не усптях. Моля,изпратете ми номер или имеил за връзка

 8. Тодорка Манова

  Здравейте! Много моля за връзка с д-р Папазова. Благодаря Ви!

 9. Ели

  Здравейте, моля за имейл адрес или телефонен номер за контакт с д-р Папазова. Благодаря!

 10. ДИАНА

  ЗДРАВЕЙТЕ! ПАПАЗОВА Е СТРАХОТЕН ЧОВЕК! УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ ЗА ДА ЛЕКУВАШ ХОРАТА ТРЯБВА ДА ИМАШ НЕЙНИТЕ ВИЖДАНИЯ ЗА СВЕТА.
  МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ МИ ИНФОРМАЦИЯ , КАК ДА СЕ СВЪРЖА С НЕЯ
  БЛАГОДАРЯ

 11. Стоянова

  Здравейте,
  Моля за кординати на др.Папазова 🙂

 12. Венета Василева

  Моля за връзка с др. Папазова

 13. Васил

  повечето хора не желаят да се лекуват. Те искат някой да ги лекува” — не че не желаят — те не подозират какви елементарни причини водят до заболяванията. За описването им са достатъчни минути, камо ли двудневен семинар. Дали някой си е задал въпроса защо стотиците заболявания при хората липсат при всички останали животински видове на планетата? Въпреки невижданата достъпност на информацията общата представа за произхода на болестите все още е на нивото от преди двайсти век и продължава да се забулва в мистика — вече примесена с впечатляващи модерни терминологии.

 14. Нели Митева

  Здравейте,
  ще ви бъда благодарна да ми дадете координати на д-р Папазова

 15. Силвия Рангелова

  И аз моля за телефон за връзка със Доктор Папазова

 16. Силвия Рангелова

  И аз моля за връзка със Доктор Папазова

 17. Albena Prokopieva

  Zdrave­jte, molya za koor­di­natite na dr Papa­zova, za da se svarzha s neia.
  Blagodaria.

 18. Dimitrinka Milkova

  Molya za tele­fon za vrazka iko­or­di­nati na Dr. Papazova.

 19. Андриана Статева

  Здравейте, благодаря за статията и надеждата, че все пак има връзка с д-р Папазова. Моля да ми изпратите контакт за връзка с нея по имейл. Благодаря предварително.

 20. Нели Райнова

  Здравейте, моля за имейл адрес или телефонен номер за контакт с д-р Папазова. Благодаря!

 21. Виктория

  Здравейте имам огромното желание да се свържа с Д-р Папазова!!! Надявам се да ми пратите нейни кординати ‚Благодаря ви предварително!

 22. Рени Стоянова

  Здравейте! Бихте ли ми пратили номера на д-р Папазова?

 23. Станислава Станоева

  Здравейте,

  бихте ли ми изпратили телефонен номер за контакт и имейл адрес на д-р Папазова?

  Благодаря предварително!

 24. Koyna Dzhevelekova

  Mnogo molia sa Koor­di­na­toren na d-r Papasova. Aß sam gotova da se lekuvam.

 25. Ваня Михайлова

  Моля за телефон за връзка с доктор Папазова. Благодаря!

 26. Даниела Иванова

  Моля за телефонен номер или имейл на д-р Папазова.Благодаря предварително!

 27. Таня Маринова

  Здравейте,

  моля за координати на д-р Папазова.
  от известно време се опитвам да се свържа с нея, но без успех.

  Благодаря ви,

 28. Калина Петкова

  Здравейте,казвам се Калина Петкова –от Варна. Точно от първото предаване на доц,Папазова по нова тв-юни 2016 ‚разбрах за моя сериозен проблем –дефицит на Б12. След изследване ‚започнах веднага инжекционно лечение на Б12-цианкобаламин .Само набързо да обясня,че от 2010год –от цъфтящо същество ‚изпълнявайки с огромно щастие семейните и служебните си ( стоматологична сестра съм,със огромно натоварване през работно време) –изведнъж живота ми стана ад– скъсване на двата менискуса,първите две операции,после на легло окло 2години-подмяна да двете коленни стави,през това време счупване на раменна става,после на тазобедрена .Началото почна от 2009г със жесток гастрит-много силни болки,който доведоха до тежка депресия,благодарение на лекуващият ме психиатър др.Дамянова за около година успях да изскооча от силната депресия.Започнах лечение със Б12-хидроксобаламин инжекционна форма плюс Б12 комлпекс на Biovea-no но имам нужда от преглед при доц.Папазова .Много благодаря ‚предварително .С уважение –Калина Петкова

 29. Svetla Kostova

  Hora, ludi li se da se zapis­vate pri tazi sharlatanka?!

 30. Камелия Муратовска

  Здравейте!
  Казвам се Камелия, от Плевен(област) съм и имам дете диагностицирано с аутизъм. Бих искала да се срещнем с др. Папазова за консултация и помощ в “търсенето ” на много отговори.
  Благодаря ви предварително!

 31. Вяра

  Моля да изпратите координати и на мен.

 32. Ива

  Здравейте,ще може ли координати на д-р Папазова?Става въпрос за детенцето ми на 1 год.,прекара гърч и получи частична пареза на едната ръчичка.Благодаря от сърце

 33. милка

  моля за координатите на Д–Р Папазова

 34. Мария

  Здравейте и аз искам координати на докторката.….

 35. Кети Филипова

  Здравейте! Благодаря за статията и информацията! Бих искала координати, за връзка с д-р Папазова. Благодаря Ви предварително!

 36. ГРАЖДАНИН

  За ме,не тази е измамница,след е започнала “прегледа“като на моя близка с махало,което и казва,че имала направена от баба и магия за смърт,а момичето отива при не за лечение на кисти/както се рекламирала във Фейсбук профила си/,както говори и по Нова ТВ,На кафе“Взела и 120 лв,за глупости,и я пращала при нейни познати да развалят магията/пак за пари,а близката ми още се страхува от смърт,дори стигна до силни лекарства.Папазова трябва да се разследва от Прокуратурата и РЗИ София.

 37. Антоанета

  Прочетох интервю с д-р Папазова в един стар журнал. Бих искала координати за връзка с нея. Благодаря!

 38. Камелия

  Здравейте, може ли да помоля за телефона на д-р Папазова?

 39. Ирена Добрева

  Бих искала да помоля за координати на Д-р Папазова. Дъщеря ми има сериозен проблем, с който не можем да се справим.Благодаря предварително!
  irena.dobrev@abv.bg

 40. Velichka

  Zashto koor­di­natite na Dr. Papa­zova ne sa pub­liku­vani niakade a se tar­siat ot konkreten chovek? Kade gi e otkril tozi chovek?
  Niakoi ot pitashtite poluchil li e otgovor? Ako da,molia spodelete.
  Blagodaria.

 41. Ralitsa G

  Здравейте,
  Моля, за координатите на Д-р Мария Папазова.
  Благодаря!

 42. Катерина Златкова

  Здравейте, бих искала и аз координати на др Папазова, благодаря!

 43. Нели

  Здравейте, може ли да получа координати на д-р Мария Папазова, за да си запиша час за консултация?

 44. Надя

  Здравейте, може ли да получа координатите на д-р Мария Папазова, за да си запиша час за консултация?
  Благодаря предварително!

 45. Констанса Краева

  Здравейте, бих искала да получа координатите на доктор Папазова?
  Благодаря.

 46. Анна Йорданова

  Здравейте, може ли да получа координати на д-р Мария Папазова, за да си запиша час за консултация?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *