Консултация при д-р Мария Папазова – мисията е възможна, стига наистина да сте готови за това

Опитвам се да се свържа с д-р Мария Папазова — известен холистичен лекар. За нея зная, че има доста медийни изяви и… че е неоткриеваема. Няколко мои близки са търсили контакт с нея, за да запишат час за консултация, но безуспешно. Няма сайт, няма нищо „официално“ за нея.

Та значи знае се, че я има. Въпросът е къде е и как да я открия.

Целта ми е да запиша при нея час за преглед. Разполагам единствено с номер на мобилен телефон, за който не знам нито дали е актуален, нито дали изобщо е на д-р Папазова. Разполагам и с няколко носещи се легенди около начина й на работа и провеждането на консултациите.

Предварително съм подготвена, че:

 • -  Тя няма да отговори на позвъняването;
 • - Трябва да изпратя SMS на номера с кратко описание на проблема си и с молба за преглед и консултация, като посоча телефон и имейл адрес за обратна връзка;
 • - Трябва да изчакам тя лично да се свърже с мен.

Доста странен начин да си запишеш час за лекар. Една през друга започват да се прокрадват и първите еретични мисли: „Ами ако това е някаква форма на измама?“; „Откъде да зная, че това е точно телефонът на д-р Папазова?“; „Ами ако се свърже с мен някой и ми поиска пари предварително… Дали не е измама все пак!“; „Кой в днешно време запазва часове за преглед чрез SMS-и?“; „Абе тая докторка да не се мисли за Господ?!“.

Явно късметът ми работеше на 100 % този ден, защото веднага попаднах на самата д-р Папазова. Нещо явно я е накарало да вдигне телефона си, отговаряйки на непознатия номер. Сигурно, за да може да четете и вие тази статия 🙂

Последва разговор, за който /меко казано/ не бях подготвена.

Обясних припряно какъв е проблемът и че искам спешно да запиша час за преглед за моя близка. Попитах и как се плаща.

Оказа се, че пари за преглед предварително не се дават. „Ще платите на сестрата – като дойдете за преглед“ – казва д-р Папазова. „Дотук добре!“ – казвам си.

Обаче, мило момиче, ние с вас изобщо не знаем дали вашата близка иска аз да й помогна да се излекува! – полива ме със студена вода докторката — Не бързайте толкова!“.

Аз съм абсолютно сигурна, че моята близка желае тази консултация и е подготвена за нея и пак се опитвам да фиксирам ден и час за преглед.

Следва втори париращ въпрос от страна на д-р Папазова: „Ако сега попитам вашата близка колко тела има, тя какво ще ми отговори според вас?“. Моята близка със сигурност ще отговори, че има едно тяло. Д-р Папазова търпеливо обяснява, че телата ни всъщност са цели дванадесет на брой.

Все пак трябва да съм била достатъчно убедителна, описвайки проблема на моята близка и увереността ми, че тя е готова да се лекува при д-р Папазова, защото получавам уверението, че ще получа на имейл подробна информация за начина, по който провежда консултациите си. Междувременно разбирам, че запазването на час чрез SMS съвсем не е мит и това било най-ефективният за момента метод за провеждане на консултации.

И отново съм любезно приканена близката ми да изчете няколко пъти всичко, което ще получа по имейл. След като е решила със сигурност, че иска да се лекува по този начин – тогава да заяви, че иска час за консултация.

Същият ден получавам наистина подробен имейл от д-р Папазова.

И той започва със следното:

„Вие носите изцяло отговорност за собственото си здраве и за това на децата си.

Вашите, а не лекарските грешки на първо място объркват и вашето здраве, и здравето на децата ви.

Вие сте тези, които поради незнание, влачите децата си при „лекари“ и идвате в кабинета късно и с купища увреждания.“

Това е една малка част от информацията, която ми е изпратила д-р Папазова. Има и прикачен файл с програма за семинар, както и тарифа за услугите й. Следват начините, по които може да се запише консултация при докторката, което леко ме изненадва /не за първи път, както сигурно вече сте забелязали/:

„Поради огромният наплив от пациенти, които са крайно неподготвени да възприемат себе си като холистична система и поради това са много затруднени да осмислят интегративната медицинска консултация, регламентът за лична консултация и обсъждане на конкретното ви страдание, както и това на децата ви, включва следните възможни варианти:

 1. Предварително участие в двудневен образователен семинар, който е изключително важен с информацията за болестта и здравето по принцип.

Много хора не разбират необходимостта от повишаване на компетентността си и личната отговорност към здравето си.

 1. Записване за консултация – без посетен семинар.“

Ясно, казвам си, докторката се опитва хем да прави консултации, хем да продава допълнително и семинари. Доста комерсиално!

Обаче пак ме чака изненада. Сравнявам цените на преглед и консултация без посещение на семинар с тези на преглед и консултация с посещението на двудневния семинар и… парите са почти едни и същи.

С други думи — трябва да си луд, за да се откажеш от семинар, в който два дни ще те образоват на тема защо си болен и как да оздравееш, след като ще дадеш същите пари, ако предпочетеш само прегледа.

Да, ама не! Пак ме очакваше изненада. Този път сюрпризът е от моята близка, за която исках да запазя час.

Тя отказа! Отказа да присъства на семинара. Нямала време. Не виждала смисъл. Просто искала някой да я прегледа, да й изпише нещо и да я излекува веднъж завинаги.

Явно „лудата“ д-р Папазова беше разбрала доста по-рано от мен, че повечето хора не желаят да се лекуват.

Те искат някой да ги лекува. А така не става.

Няма как да се излекуваш, докато не поемеш сам отговорност за здравето си. Докато чакаш някой отвън да ти предпише магическото решение – а ти само да отидеш в аптеката, да си го купиш и да го преглътнеш. С проста консумация – проблемите не се решават. Всичко трябва да започне от поемането на отговорност. Отговорност за собствените си действия, мисли, болести и излекуване.

Затова д-р Папазова измислила този провокативен и шантав на пръв поглед начин на записване на пациенти за консултации.

Дадох си сметка, че тя не отсява пациентите си. Не тя решава кого да лекува и кого — не. Пациентите сами решават. Просто не го осъзнават.

Така че – добрата вест е, че д-р Папазова наистина провежда консултации.

Кабинетът й не е медиен мит и с радост ще дадем на всеки нуждаещ се необходимата информация как да стигне до нея.

За вас обаче остава да си дадете сметка дали наистина искате да сте здрави и сте готови да бъдете нейни пациенти.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

 

Споделете тук:
Facebook
Google+
http://bezlekarstva.bg/2016/02/24/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%b4-%d1%80-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bc/
Twitter
svejo.net

296 коментара

Вземи RSS
 1. Мая Ангелова

  Моля, за координати на д-р Папазова

 2. Zornitsa

  Здравейте моля за координати на доктор Папазова

 3. Христиана Дългичева

  Здравейте! Мога ли да получа координатите на д-р Папазова?
  Благодаря!

 4. Мариана Койнова

  Здравейте, бих искала координатите на д-р Папазова, за да се свържа с нея.
  Отдавна имам желание за това и се радвам, че имах възможността да напиша тези думи.Предварително Благодаря.

 5. Наталия Великова

  Здравейте,искам да си запиша час при Д-р Папазова. Благодаря предварително!

 6. Диана

  Здравейте! Благодарности за статията! Преди време търсих каквито и да било координати на Др Папазова и’ бях много разочарована като не усптях. Моля,изпратете ми номер или имеил за връзка

 7. Диана Теодорова

  Здравейте! Благодарности за статията! Преди време търсих каквито и да било координати на Др Папазова и’ бях много разочарована като не усптях. Моля,изпратете ми номер или имеил за връзка

 8. Тодорка Манова

  Здравейте! Много моля за връзка с д-р Папазова. Благодаря Ви!

 9. Ели

  Здравейте, моля за имейл адрес или телефонен номер за контакт с д-р Папазова. Благодаря!

 10. ДИАНА

  ЗДРАВЕЙТЕ! ПАПАЗОВА Е СТРАХОТЕН ЧОВЕК! УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ ЗА ДА ЛЕКУВАШ ХОРАТА ТРЯБВА ДА ИМАШ НЕЙНИТЕ ВИЖДАНИЯ ЗА СВЕТА.
  МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ МИ ИНФОРМАЦИЯ , КАК ДА СЕ СВЪРЖА С НЕЯ
  БЛАГОДАРЯ

 11. Стоянова

  Здравейте,
  Моля за кординати на др.Папазова 🙂

 12. Венета Василева

  Моля за връзка с др. Папазова

 13. Васил

  повечето хора не желаят да се лекуват. Те искат някой да ги лекува” — не че не желаят — те не подозират какви елементарни причини водят до заболяванията. За описването им са достатъчни минути, камо ли двудневен семинар. Дали някой си е задал въпроса защо стотиците заболявания при хората липсат при всички останали животински видове на планетата? Въпреки невижданата достъпност на информацията общата представа за произхода на болестите все още е на нивото от преди двайсти век и продължава да се забулва в мистика — вече примесена с впечатляващи модерни терминологии.

 14. Нели Митева

  Здравейте,
  ще ви бъда благодарна да ми дадете координати на д-р Папазова

 15. Силвия Рангелова

  И аз моля за телефон за връзка със Доктор Папазова

 16. Силвия Рангелова

  И аз моля за връзка със Доктор Папазова

 17. Albena Prokopieva

  Zdrave­jte, molya za koor­di­natite na dr Papa­zova, za da se svarzha s neia.
  Blagodaria.

 18. Dimitrinka Milkova

  Molya za tele­fon za vrazka iko­or­di­nati na Dr. Papazova.

 19. Андриана Статева

  Здравейте, благодаря за статията и надеждата, че все пак има връзка с д-р Папазова. Моля да ми изпратите контакт за връзка с нея по имейл. Благодаря предварително.

 20. Нели Райнова

  Здравейте, моля за имейл адрес или телефонен номер за контакт с д-р Папазова. Благодаря!

 21. Виктория

  Здравейте имам огромното желание да се свържа с Д-р Папазова!!! Надявам се да ми пратите нейни кординати ‚Благодаря ви предварително!

 22. Рени Стоянова

  Здравейте! Бихте ли ми пратили номера на д-р Папазова?

 23. Станислава Станоева

  Здравейте,

  бихте ли ми изпратили телефонен номер за контакт и имейл адрес на д-р Папазова?

  Благодаря предварително!

 24. Koyna Dzhevelekova

  Mnogo molia sa Koor­di­na­toren na d-r Papasova. Aß sam gotova da se lekuvam.

 25. Ваня Михайлова

  Моля за телефон за връзка с доктор Папазова. Благодаря!

 26. Даниела Иванова

  Моля за телефонен номер или имейл на д-р Папазова.Благодаря предварително!

 27. Таня Маринова

  Здравейте,

  моля за координати на д-р Папазова.
  от известно време се опитвам да се свържа с нея, но без успех.

  Благодаря ви,

 28. Калина Петкова

  Здравейте,казвам се Калина Петкова –от Варна. Точно от първото предаване на доц,Папазова по нова тв-юни 2016 ‚разбрах за моя сериозен проблем –дефицит на Б12. След изследване ‚започнах веднага инжекционно лечение на Б12-цианкобаламин .Само набързо да обясня,че от 2010год –от цъфтящо същество ‚изпълнявайки с огромно щастие семейните и служебните си ( стоматологична сестра съм,със огромно натоварване през работно време) –изведнъж живота ми стана ад– скъсване на двата менискуса,първите две операции,после на легло окло 2години-подмяна да двете коленни стави,през това време счупване на раменна става,после на тазобедрена .Началото почна от 2009г със жесток гастрит-много силни болки,който доведоха до тежка депресия,благодарение на лекуващият ме психиатър др.Дамянова за около година успях да изскооча от силната депресия.Започнах лечение със Б12-хидроксобаламин инжекционна форма плюс Б12 комлпекс на Biovea-no но имам нужда от преглед при доц.Папазова .Много благодаря ‚предварително .С уважение –Калина Петкова

 29. Svetla Kostova

  Hora, ludi li se da se zapis­vate pri tazi sharlatanka?!

 30. Камелия Муратовска

  Здравейте!
  Казвам се Камелия, от Плевен(област) съм и имам дете диагностицирано с аутизъм. Бих искала да се срещнем с др. Папазова за консултация и помощ в “търсенето ” на много отговори.
  Благодаря ви предварително!

 31. Вяра

  Моля да изпратите координати и на мен.

 32. Ива

  Здравейте,ще може ли координати на д-р Папазова?Става въпрос за детенцето ми на 1 год.,прекара гърч и получи частична пареза на едната ръчичка.Благодаря от сърце

 33. милка

  моля за координатите на Д–Р Папазова

 34. Мария

  Здравейте и аз искам координати на докторката.….

 35. Кети Филипова

  Здравейте! Благодаря за статията и информацията! Бих искала координати, за връзка с д-р Папазова. Благодаря Ви предварително!

 36. ГРАЖДАНИН

  За ме,не тази е измамница,след е започнала “прегледа“като на моя близка с махало,което и казва,че имала направена от баба и магия за смърт,а момичето отива при не за лечение на кисти/както се рекламирала във Фейсбук профила си/,както говори и по Нова ТВ,На кафе“Взела и 120 лв,за глупости,и я пращала при нейни познати да развалят магията/пак за пари,а близката ми още се страхува от смърт,дори стигна до силни лекарства.Папазова трябва да се разследва от Прокуратурата и РЗИ София.

 37. Антоанета

  Прочетох интервю с д-р Папазова в един стар журнал. Бих искала координати за връзка с нея. Благодаря!

 38. Камелия

  Здравейте, може ли да помоля за телефона на д-р Папазова?

 39. Ирена Добрева

  Бих искала да помоля за координати на Д-р Папазова. Дъщеря ми има сериозен проблем, с който не можем да се справим.Благодаря предварително!
  irena.dobrev@abv.bg

 40. Velichka

  Zashto koor­di­natite na Dr. Papa­zova ne sa pub­liku­vani niakade a se tar­siat ot konkreten chovek? Kade gi e otkril tozi chovek?
  Niakoi ot pitashtite poluchil li e otgovor? Ako da,molia spodelete.
  Blagodaria.

 41. Ralitsa G

  Здравейте,
  Моля, за координатите на Д-р Мария Папазова.
  Благодаря!

 42. Катерина Златкова

  Здравейте, бих искала и аз координати на др Папазова, благодаря!

 43. Нели

  Здравейте, може ли да получа координати на д-р Мария Папазова, за да си запиша час за консултация?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *