Телешки суджуци без телешко

Помните ли онзи стар виц, в който се питаше: “Като си купуваш бисквити “Рунтавелка” — катеричка ли очакваш да ти изскочи от кутията?!”

Същото е и днес, само че по-нагло и по-страшно.

Тази статия ще е много кратка. Достатъчно е да погледнете етиката по-горе: “Телешки суджук”.

Да не очаквате, обаче, суджукът да е телешки наистина?

Я да видим какво пише с малките букви на съдържанието: телешко месо 5 % /цели 5 %  — браво!/, говеждо месо, готварска сол, декстроза, антиоксидант: натриев аскорбат, оцветител: кармин, консервант: натриев нитриит, стартерна култура, кимион, черен пипер.

teleshki-sudjuk-bez-teleshko!

Защо тогава са го кръстили “телешки”?

Защото няма регулация на пазара. Явно и 1 % телешко да има — това е достатъчно, за да се кръсти нещото “телешки суджук”.

Как да не се оказвате в тази ситуация?

Като не позволявате да се отнасят с вас като с говеда.

Купете си лупа и четете етикетите!

1 коментар

Вземи RSS
  1. Иван Г

    Ще си купя лупа възможно най скоро с максимално регулируемо увеличение и намаление на изображението ако открия такава .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *