За Безлекарства

Добре дошли в BEZLEKARSTVA!

Казвам се Поля Христова и през 2009 г. осъществих една своя мечта, давайки живот на този сайт. Има много хора, на които трябва да благодаря — както за направата на този сайт, така и за вдъхновяване на съдържанието му. Това е и причината, поради която в повечето статии се говори за “нас”, а не за “мен”. Човек никога не би могъл да постигне нещо истински стойностно и трайно абсолютно сам.

Ако четете тези страници, най-вероятно по някакъв начин сте разочаровани от конвенционалната медицина.

Или може би ви притесняват някои неудобни въпроси. Въпроси като “Дали това е единственият начин?”, “Дали няма алтернатива на начина, по който се лекувам и живея?”

За да няма недоразумения!

Сега ще изброим какво няма да направи за вас BEZLEKARSTVA:

- няма да ви излекува от всичките ви болежки – на момента и завинаги;

- няма да даде вълшебната рецепта за вашето здраве;

- няма да ви изпише чудотворното хапче, прахче или билка, с които да решите всичките си здравословни проблеми.

Ако очаквате нещо такова – сега е моментът да напуснете тази страница.

Ако се разтърсите в Google — ще намерите достатъчно сайтове, които ще ви го предложат — вълшебното изцеление – на момента, бързо и ако може без усилие.

Целта на BEZLEKARSTVA не е да ви предпише лечение или въздържане от определено лечение. BEZLEKARSTVA е създаден с цел да информира.

За какво?

За това какви биха могли да бъдат алтернативните начини за лечение или поддържане на човешката физика и психика във възможно най-здрав вид.

Кого?

Всеки, който се интересува от алтернативите и би ги използвал разумно. Един от най-големите недостатъци на “алтернативната медицина” е личната отговорност. Изкушаващо е да влезеш в кабинета на лекаря, да се сдобиеш с рецепта и да се отървеш от цялата отговорност за лечението си. Оттук нататък, ако нещо не се получи – вината е на лекаря. Вие просто следвате инструкциите. Работата на лекаря е да ви излекува – нали затова е учил, нали затова му се плаща!

Ако все пак имате подозрения, че вашето здраве може да бъде и лична отговорност – продължаваме нататък. И ако на някой му е писнало да чете предупреждения – да знаете, че ги пишем с цялото уважение към Закона за здравето на Република България.

Не възприемайте BEZLEKARSTVA като панацея за вашите проблеми. Тук ще прочетете как гледа на здравословните проблеми алтернативната медицина като цяло, в това число и народната медицина.

Имате проблем или просто определена тема ви вълнува! Какво може да направите?

От вас зависи!

1. Набавете си възможно най-много литература по въпроса – запознайте се подробно с темата и си направете изводите.

2. Обърнете се към избрания от вас специалист – ако имате възможност и време – обърнете се към няколко.

3. Не забравяйте личния си лекар – поискайте мнението му – една консултация с човек, който познава добре здравословното ви състояние, никога не е излишна.

4. Роднините и познатите ще ви дадат съвет и без да сте го поискали, така че тук няма нужда да полагате много усилия, за получите желана или недотам желана информация.

5. Може да задавате въпроси и към BEZLEKARSTVA. С радост ще ви отговорим, ако е по силите ни.

Техника на безопасност!

Никога не приемайте мнение или информация от сайта като диагноза или предписано лечение, още по-малко като обещание за стопроцентово излекуване. Нещо повече — ще се постараем винаги да представяме плюсовете и минусите на даден метод или продукт. Ще ви бъдем благодарни, ако в коментарите към статиите вие също споделяте вашия опит.

Работата на BEZLEKARSTVA е да представя различни гледни точки. Вашата работа и лична отговорност е да прецените кое е най-подходящо за вас, като преди това при необходимост се консултирате с лекар.

Съвет е възможно да получите и от наши читатели. Помнете — съветът не е диагноза, мнението не е рецепта, информацията не е предписано лечение!   Искрено ви съветваме да съобразявате всеки тип лечение с вашия конкретен случай и да помните, че лекарството за един, за друг може да е отрова. Едно и също вещество, в зависимост от количеството, може да помогне или да навреди.

Всичко написано тук може да ви послужи като инструмент за въстановяване или поддържане на вашето здраве, а може и да не ви послужи!

От вас зависи!

Използвайте разумно всичко, което четете и винаги задавайте въпроси. Ако не може да си обясните защо даден метод би ви помогнал – не го практикувайте!

Задавайте и задавайте въпроси!

Докога? Докато ви стане ясно!

Успех!

e‑mail: bezlekarstva@gmail.com