Протиева вода

Какво всъщност означава протиева вода?

Това е т.нар. „чиста” вода. Някои я наричат „жива”, но живата вода може да бъде не само протиевата. Основното, което трябва да знаете, за да получите такава вода, е че трябва като начало да отделите тежката от леката вода. Тежката вода е химично съединение, подобно на обикновената позната ни вода. В нея обаче освен водород с кислорода се свързва специфичен водороден изотоп – деутерий. Тежката вода има по-голяма молекулна маса от обикновената. Използва се и в някои ядрени реактори като неутронен забавител. Изомерите на тежката вода замръзват първи – при тепература 3.8°С. Целта е да се отървете от тежката вода и от леката вода с ненужните в нея примеси.

Защо ви е нужна?

Протиевата вода е до 80% пречистена от примеси и от тежката вода. По този начин максимално улеснява протичането на всички биологични процеси в организма. Особено подходяща е при провеждане на лечебно гладуване и като цяло в дните, които сте избрали за разтоварващи.

Как да я получим?

Идеалният вариант е да използвате ручейна вода, но имайки предвид, че ако четете тази статия едва наблизо до вас има ручей – ще се задоволим с чешмяната. Ако сте принудени да използвате чешмяна – то задължително първо я преварете или поне я оставете да престои поне час. Тъй като водата ни е силно хлорирана, престояването й ще позволи на хлора да се отдели. Налята в съд, водата се слага в камера или фризер и в момента, в който се образува първото заледяване – съдът се изважда и в друг съд се изсипва незаледената течност. Първият образувал се лед всъщност е тежката вода и тя се изхвърля, защото е вредна за организма. Когато водата отново замръзне – този път от половината до две трети от обема си – съдът се изважда. Незамръзналата течност представлява лека вода с примеси и тя също се изхвърля. Използва се ледът /след като се разтопи разбира се/, той именно е протиевата вода.

Недостатъци

Получаването й отнема време. Да бъдем честни — ако сте много заети или просто ви мързи — добиването на протиева вода не е за вас. Най-вероятно ще изпробвате процедурата максимум седмица и ще се откажете.

Хитринка

За да не бъде и пиенето на протиева вода поредния ви опит с нещо ново, започнато с много ентусиазъм и надежди и бързо забравено, мога да дам един съвет. Ако не сте човек с много сериозно заболяване или с прекалено много свободно време – определете си един ден в седмицата.  Нека този ден да е вашият „разтоварващ” ден. Дали консумирате само плодове и зеленчуци, сокове или ще сте само на вода – в този ден си приготвяйте и пийте единствено протиева вода. Това ще е вашият специален ден и ще си създадете навик да използвате тази прекрасна лечебна вода.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

Споделете тук:

1 коментар

Вземи RSS
  1. Pingback: Преди четката и пастата за зъби – ПРОЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА С ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН « Без Лекарства

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.