Профилактично пречистване на дебелото черво

Профилактичното пречистване на червата с помощта на очистителен чай или т‑нар. “чай четка”  - по рецептата на д‑р Борис Медведев.

Но първо…

За кого и колко често…

1. За хора без конкретни заболявания и оплаквания  —  2–3 пъти годишно.

2. За хора, които страдат от:

-  запек;

- хронични заболявания на дебелото черво;

-  всички видове алергии;

-  системни заболявания на съединителната тъкан /ревматизъм, ревматоиден артрит, системен червен лупус/ — 3 — 5 пъти в годината.

3. За всички, подлагали се на големи курсове лекарствена терапия, особено на антибиотици.

Интересно! Добре е единият път от профилактичните прочиствания на дебелото черво да съвпада с периода — 3- 4 седмици преди рождения ви ден.

Защо? Темата е доста обширна, но най-просто казано…

Има такава закономерност — в посочения период преди рождената дата имат тенденция да „излизат” навън всички неприятности — със здравето и не само с него.

Дали ще повярва на това — всеки сам решава.

Съставките…

Листа от сена — 1 част;

Кора от зърнастец — 1 част;

Зелен чай — 1 част;

Каркаде — 0,5 части;

Суха ябълка /смляна или нарязана на ситно/ — 0,5 части.

Рецептата…

Сухите части се счукват и смесват. Вари се по 1 супена лъжица суха смес на 200 мл /1 чаша/ вряща вода.  Запарва се 15–20 минути и се прецежда. Долива се до 200 мл.

Пие се по половин чаша от отварата 2 пъти на ден в продължение на 5 поредни дни.

Първият прием се препоръчва да бъде в петък вечерта — преди почивните дни. Обикновено чаят, взет преди лягане, проявява своето слабително действие към 7 часа сутринта — нормално време за ставане. Но винаги има място за индивидуалните особености на организма и те могат да се проявяват — съгласно закона на Мърфи. Така че е по-добре да не ставаме посред нощ в средата на работната седмица или да се мотаем по работните коридори в търсене на свободна кабинка. Започнете преди почивните дни, а за два дни вие ще се научите точно да пресмятате промеждутъка между приема на чая и външната проява на неговия ефект.

Кога не трябва, даже ако ви се иска…

1. При всякакви остри заболявания на организма: простудни или инфекциозни, най-честите признаци за които се явява повишената температура, силното главоболие, слабост, га­дене, разстройство и т.н.

2. В периода на изостряне на всички хронични заболявания.

3. При наличието на признаци за сърдечна или бъбречна недостатъчност, хипертонизъм от трета степен, скоро изкаран инфаркт или инсулт, в период на възстановяване след хирургич­на операция.

4. При остри заболявания на дебелото черво /язвен колит, болест на Крон, изразено явление на дискбактериоза, всякакви форми на онкологични заболявания на стомаха и червата/. При остри заболявания на право черво /пукнатини, изразени явления на хемороиди в изост­рен стадии, изпадане на правото черво/. При жените при явления на спадане на матката.

5. При жените е противопоказано изчистването на дебелото черво в период на бременност и кърмене, по време на месечния цикъл. Изчистването трябва да започне не по-рано от два дни след спи­рането на кръвотечението и да завършва не по-късно от два дни до настъпването на цикъла.

6. Когато не ви се иска да правите това — това означава, че организ­мът ви знае нещо, което вие все още не знаете.

И не забравяйте! Пийте поне 2 литра вода на ден!

Каквито и “вълшебни” съставки да пиете — ако не приемате достатъчно вода — нищо няма да постигнете!

Успех!

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!
Споделете тук:

3 коментара

Вземи RSS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.