Отвара от ленено семе, смрадлика /листа/ и анасон.
По 1 супена лъжица от всяка прибавка и 1 изравнена чаена лъжичка анасон се запарват с 1 литър вряща вода и се варят 10 минути. След като изстине, отварата се прецежда. Може да се пие подсладена с мед и лимон на вкус.
Отварата се изпива в рамките на деня, между храненията.
Смес от леща, зехтин, сусамов тахан и пчелен мед.
500 грама леща, очистена и изпечена до розов цвят и след това смляна /по рецептата на Димков „в мелница за кафе“, но днес може да се ползва кухненски робот/ се разбърква с 250 грама чист маслинен зехтин и по 125 грама сусамов тахан и чист пчелен мед. Преди всяко приемане сместа се разбърква добре, защото се утаява на дъното.
Сместа се приема 2 часа след всяко ядене – по 1 супена лъжица.
Настойка със зехтин, жълт и червен кантарион /листа и цвят/ и мента.
1 литър чист зехтин се смесва с по 3 супени лъжици от жълтия кантарион, червения кантарион и ментата. Варят се на водна баня и на тих огън в продължение на 1 час. Като изстине, сместа се прецежда.
Сместа се приема сутрин, обед и вечер — 30 минути преди ядене – по 1 супена лъжица.
Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!