Консултация при д‑р Мария Папазова – мисията е възможна, стига наистина да сте готови за това

Опитвам се да се свържа с д‑р Мария Папазова — известен холистичен лекар. За нея зная, че има доста медийни изяви и… че е неоткриеваема. Няколко мои близки са търсили контакт с нея, за да запишат час за консултация, но безуспешно. Няма сайт, няма нищо „официално“ за нея.

Та значи знае се, че я има. Въпросът е къде е и как да я открия.

Целта ми е да запиша при нея час за преглед. Разполагам единствено с номер на мобилен телефон, за който не знам нито дали е актуален, нито дали изобщо е на д‑р Папазова. Разполагам и с няколко носещи се легенди около начина й на работа и провеждането на консултациите.

Предварително съм подготвена, че:

 • -  Тя няма да отговори на позвъняването;
 • - Трябва да изпратя SMS на номера с кратко описание на проблема си и с молба за преглед и консултация, като посоча телефон и имейл адрес за обратна връзка;
 • - Трябва да изчакам тя лично да се свърже с мен.

Доста странен начин да си запишеш час за лекар. Една през друга започват да се прокрадват и първите еретични мисли: „Ами ако това е някаква форма на измама?“; „Откъде да зная, че това е точно телефонът на д‑р Папазова?“; „Ами ако се свърже с мен някой и ми поиска пари предварително… Дали не е измама все пак!“; „Кой в днешно време запазва часове за преглед чрез SMS‑и?“; „Абе тая докторка да не се мисли за Господ?!“.

Явно късметът ми работеше на 100 % този ден, защото веднага попаднах на самата д‑р Папазова. Нещо явно я е накарало да вдигне телефона си, отговаряйки на непознатия номер. Сигурно, за да може да четете и вие тази статия 🙂

Последва разговор, за който /меко казано/ не бях подготвена.

Обясних припряно какъв е проблемът и че искам спешно да запиша час за преглед за моя близка. Попитах и как се плаща.

Оказа се, че пари за преглед предварително не се дават. „Ще платите на сестрата – като дойдете за преглед“ – казва д‑р Папазова. „Дотук добре!“ – казвам си.

Обаче, мило момиче, ние с вас изобщо не знаем дали вашата близка иска аз да й помогна да се излекува! – полива ме със студена вода докторката — Не бързайте толкова!“.

Аз съм абсолютно сигурна, че моята близка желае тази консултация и е подготвена за нея и пак се опитвам да фиксирам ден и час за преглед.

Следва втори париращ въпрос от страна на д‑р Папазова: „Ако сега попитам вашата близка колко тела има, тя какво ще ми отговори според вас?“. Моята близка със сигурност ще отговори, че има едно тяло. Д‑р Папазова търпеливо обяснява, че телата ни всъщност са цели дванадесет на брой.

Все пак трябва да съм била достатъчно убедителна, описвайки проблема на моята близка и увереността ми, че тя е готова да се лекува при д‑р Папазова, защото получавам уверението, че ще получа на имейл подробна информация за начина, по който провежда консултациите си. Междувременно разбирам, че запазването на час чрез SMS съвсем не е мит и това било най-ефективният за момента метод за провеждане на консултации.

И отново съм любезно приканена близката ми да изчете няколко пъти всичко, което ще получа по имейл. След като е решила със сигурност, че иска да се лекува по този начин – тогава да заяви, че иска час за консултация.

Същият ден получавам наистина подробен имейл от д‑р Папазова.

И той започва със следното:

Вие носите изцяло отговорност за собственото си здраве и за това на децата си.

Вашите, а не лекарските грешки на първо място объркват и вашето здраве, и здравето на децата ви.

Вие сте тези, които поради незнание, влачите децата си при „лекари“ и идвате в кабинета късно и с купища увреждания.“

Това е една малка част от информацията, която ми е изпратила д‑р Папазова. Има и прикачен файл с програма за семинар, както и тарифа за услугите й. Следват начините, по които може да се запише консултация при докторката, което леко ме изненадва /не за първи път, както сигурно вече сте забелязали/:

Поради огромният наплив от пациенти, които са крайно неподготвени да възприемат себе си като холистична система и поради това са много затруднени да осмислят интегративната медицинска консултация, регламентът за лична консултация и обсъждане на конкретното ви страдание, както и това на децата ви, включва следните възможни варианти:

 1. Предварително участие в двудневен образователен семинар, който е изключително важен с информацията за болестта и здравето по принцип.

Много хора не разбират необходимостта от повишаване на компетентността си и личната отговорност към здравето си.

 1. Записване за консултация – без посетен семинар.“

Ясно, казвам си, докторката се опитва хем да прави консултации, хем да продава допълнително и семинари. Доста комерсиално!

Обаче пак ме чака изненада. Сравнявам цените на преглед и консултация без посещение на семинар с тези на преглед и консултация с посещението на двудневния семинар и… парите са почти едни и същи.

С други думи — трябва да си луд, за да се откажеш от семинар, в който два дни ще те образоват на тема защо си болен и как да оздравееш, след като ще дадеш същите пари, ако предпочетеш само прегледа.

Да, ама не! Пак ме очакваше изненада. Този път сюрпризът е от моята близка, за която исках да запазя час.

Тя отказа! Отказа да присъства на семинара. Нямала време. Не виждала смисъл. Просто искала някой да я прегледа, да й изпише нещо и да я излекува веднъж завинаги.

Явно „лудата“ д‑р Папазова беше разбрала доста по-рано от мен, че повечето хора не желаят да се лекуват.

Те искат някой да ги лекува. А така не става.

Няма как да се излекуваш, докато не поемеш сам отговорност за здравето си. Докато чакаш някой отвън да ти предпише магическото решение – а ти само да отидеш в аптеката, да си го купиш и да го преглътнеш. С проста консумация – проблемите не се решават. Всичко трябва да започне от поемането на отговорност. Отговорност за собствените си действия, мисли, болести и излекуване.

Затова д‑р Папазова измислила този провокативен и шантав на пръв поглед начин на записване на пациенти за консултации.

Дадох си сметка, че тя не отсява пациентите си. Не тя решава кого да лекува и кого — не. Пациентите сами решават. Просто не го осъзнават.

Така че – добрата вест е, че д‑р Папазова наистина провежда консултации.

Кабинетът й не е медиен мит и с радост ще дадем на всеки нуждаещ се необходимата информация как да стигне до нея.

За вас обаче остава да си дадете сметка дали наистина искате да сте здрави и сте готови да бъдете нейни пациенти.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

 

Споделете тук:

348 коментара

Вземи RSS
 1. Антоанета Теофилова

  Моля ви да ми изпратите координати на Д‑р Папазова

 2. Снежка Иванова

  Здравейте! Бих искала да получа от вас актуален номер на телефон на доктор Папазова или имейл адрес за консултация. Благодаря предварително!

 3. Петя

  Може ли координати на др Папазова, за да си запиша час? Благодаря

 4. Богдана

  Здравейте, и аз моля за координати на д‑р Папазова.

 5. милка

  Здравейте,отчаяно се опитвам да намеря координати на доктор папазова
  .имам здравословен проблем за който не получавам адекватни отговори. имам дете на 5 години и искам да съм адекватен родител.…благодаря ви

 6. Гергана Борисова

  Здравейте, моля да дадете и на мен координатите на Д‑р Папазова.
  Благодаря.

 7. Мирослава

  Здравейте! Бихте ли ми изпратили координати за връзка с д‑р Папазова!
  Благодаря ви!

 8. Милена

  Моля ви за кординатите на Др Папазова абсолютно споделям нейният алтернативен подход в лечението и имам нужда от помоща и.

 9. Гергана

  Здравейте, бих искала координати на д‑р Папазова. Благодаря.

 10. Евдокия

  Здравейте.
  Моля, за координатите на Д‑р Мария Папазова, благодаря!

 11. Стела

  Здравейте,може ли кординати и тел. на др.Папазова

 12. Светозара

  Здравейте, как да се свържа с д‑р Мария Папазова? Става въпрос за персистираща ендометриоза, вече имам няколко операции. Ще съм благодарна на всеки, който ми пише относно координатите й. 🙂

 13. Дарина Димитрова

  Здравейте, бихге ли ми пратили телефон за връзка с доктор Папазова.Благодаря!

 14. Михаела Илиева

  Моля за координати на д‑р Папазова.

 15. Румяна Тотева

  Здраве ще ви бъда благодарнс ако ми дадете детайлите за връзка с д‑р.Папазова .Имам нужда от нейната помощ.Благодаря Ви предварително .

 16. Ивелина Георгиева

  Здравейте, много ще съм Ви благодарна за контакти с Д‑р Папазова! Благодаря предварително!

 17. Ирина Стоянова

  Моля за координати за връзка с д‑р Папазова. Благодаря, предварително.

 18. Ивелина

  Здравейте, може ли координати на Др Папазова.Моят имейл е niditop3@mail.bg.
  Благодаря

 19. Бони

  Здравейте, може ли да получа координати на д‑р Мария Папазова. Кога ще е следващият семинар?
  Благодаря!

 20. Мария Тодорова

  Здравейте, аз също бих искала да се свържа с д‑р Папазова, моля изпратте ми телефон! Благодаря предварително!

 21. Мария Тодорова

  Здравейте, аз също бих искала да се свържа с д‑р Папазова, моля изпратте ми телефон! Благодаря!

 22. Djema Kotcheva

  Zdraveite! Znaq Dr Papa­zo­va ot dal­gi godi­ni lich­no, no tq vero­qt­no nqma da se seti za men. Veche 19 godi­ni jiveq v chu­jbi­na. Pre­di poveche ot 20 godi­ni bqh dis­trib­u­tor na Akva Sours i Toga­va Dr. Papa­zo­va beshe kon­sul­tant. Idvashe v Pazard­jik i priemashe pat­si­en­ti i tova­va sam vodi­la dashterq mi pri neq. Imam seri­ozni zdravoslovni prob­le­mi i se nuj­daq ot kon­sul­tat­siq sas neq. Molq Vi badete lubezni i mi daite koor­di­nati za vraz­ka s Dr. Papa­zovq! Shte Vi bada bezkraino blago­dar­na!
  Blago­darq Vi! Badete blagosloveni! S uva­je­nie: Dje­ma Kotche­va

 23. Zdraveite! Znaq Dr Papa­zo­va ot dal­gi godi­ni lich­no, no tq vero­qt­no nqma da se seti za men. Veche 19 godi­ni jiveq v chu­jbi­na. Pre­di poveche ot 20 godi­ni bqh dis­trib­u­tor na Akva Sours i Toga­va Dr. Papa­zo­va beshe kon­sul­tant. Idvashe v Pazard­jik i priemashe pat­si­en­ti i tova­va sam vodi­la dashterq mi pri neq. Imam seri­ozni zdravoslovni prob­le­mi i se nuj­daq ot kon­sul­tat­siq sas neq. Molq Vi badete lubezni i mi daite koor­di­nati za vraz­ka s Dr. Papa­zovq! Shte Vi bada bezkraino blago­dar­na!
  Blago­darq Vi! Badete blagosloveni! S uva­je­nie: Dje­ma Kotche­va Nqmam drug komen­tar! Tova e parviqt i edin­stven!

 24. Нора Митова

  Добро утро!
  Моля за координатите на д‑р Папазова.
  Благодаря!
  Поздрави! Успешен ден!

 25. Гергана Борисова

  Не се хабете — от април месец съм писала за координати ‑не изпращат… нали статията е написана, чете се, какво значение имаме ние за авторката!

 26. Деница

  Може ли координати на докторката?

 27. Надежда Георгиева

  Здравейте, аз едва сега попаднах на материала.
  Много ще съм Ви благодарна, ако ми дадете телефон!

 28. Ралица Каменова

  Здравейте. Бих искала телефонза запазване на час, на Доц. Папазова. Благодаря!

 29. Венета Бранкова

  Моля Ви за телефон или адрес , на който мога да намеря Д‑р Папазова . Ще Ви бъда много благодарна .Отдавна искам да се свържа с нея .Страдам от псориазис.
  С уважение Венета

 30. Женя Димитрова

  Здравейте. От много време искам да направя тази стъпка и да се свържа/ посетя Др. Папазова.
  Напълно съм запозната със метода на работа на Др Папазова, като самата аз от години се опитвам да живея по начина по който препоръчва тя.
  Много ще се радвам да получа нейни координати и ако вселената е решила да се свържа с нея. Благодаря ви.

 31. Милан Милановски

  Моля и на мен да изпратите координати на д‑р Папазова, достатъчно лекари си правиха експерименти и се упражняваха, надявам се, че тя ще може да ми помогне. Предварително благодаря!

 32. Ирина Нешева

  Здравейте, моля да ми дадете координати за връзка с д‑р Папазова. Предварително благодаря!

 33. С.Николова

  Здравейте,
  Благодаря ви за изчерпателната статия. Имам сериозен проблем и силно вярвам, че доктор Папазова ще ми помогне да помогна на себе си. Моля да ми дадете координати, за да се свържа с нея. Напълно готова съм за нов живот!

 34. Kalinka Mihalcheva

  Zdraveite
  Ugolem­ja­vane na limfnite vazli pod ljavo­to yho s vse­ki izmi­nal den.ot egdna sed­mitza. Otkaz­vam biop­sia… Molj vi pomognete…! Na 41 godi­ni sam. Pre­di tova imah prob­le­mi s ushite… Blago­dar­ja pred­varitel­no

 35. Александра Георгиева

  Приввт 🙂 Казвам се Александра — много моля за координати, за да се свържа с доктор Папазова! Желая да се срещнем. От Бургас съм. Предварително благодаря! Поздрави!

 36. Яна Борисова

  Здравейте,
  моля да ви изпратите кординатите на Д‑р Папазова, майка ми е след резекция на черен дроб вследвие на метастази, знам че д‑р Папазова е най-правилният човек, който да ни консултира

 37. Iliana Iordanova

  Zdraweite, kak bih mogla da se swar­ja s dr. Papa­zo­va ?

 38. Стамен

  Здравейте. Ще ви бъда благодарен ако ми изпратите телефон и адрес на Др Папазова. Благодаря

 39. Луи

  Здравейте,

  И аз моля бих искал контакт на Д‑р Папазова. Голям интерес имам тъй като съм студент по медицина и искам преглед с нея за моят вазомоторен ринит.

  Поздрави

 40. Луи

  Здравейте,

  Може ли номер на Д‑р Папазова ?
  Много интересна статия !
  Поздрави!
  Луи

 41. Петя Маринова

  Може ли телефон на д- р Папазова.

 42. Тодоров

  Ако някой искаше да предостави данни за контакт, то щеше да го напише в статията.

 43. Веселка Георгиева

  Здравейте.
  Моля за кординатите на д‑р.Папазова.
  Напълно споделям нейното виждане за лечение„то се провежда изцяло със мисловното участие на пациента.

 44. Gergana-todorova Dimitrova

  Zdraveite. Bih iskala da mi ispratite koor­di­nati na dok­tor Papa­zo­va. Tele­fo­nen nomer I eimail. Blago­darq pred­varitel­no.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.