Българи със сертифицирана френска козметика – или – и нашенци знаели как!

Наскоро попаднах на едни „ненормални“ производители на козметика с натурални и био съставки — PhytoEssence.

Хората българи, пък решили да правят козметика във Франция. По всички стандарти – не само френски, но и световни.

Но защо ги наричам „ненормални“?

Защото, когато се видях с част от екипа на фирмата, очаквах да чуя обичайната презентация на продукти. Нали разбирате – колко са велики, как са най-добрите, защо са най-добрите и прочие задължителните непоискани себеизтъквания.

Три часа и едно увиснало чене по-късно бях буквално залята от лавина от информация. Но не суха теория и неподплатени хвалебствия, а неща, които до този момент не знаех, бяха интересни и щяха да са ми от полза.

Защо маслата са полезни с какво са различни от останалите „помади“…

Защо дозата прави лекарството…

Защо едно и също масло може да направи кожата на един префектна, а на – друг – природно бедствие.

Защо в 90 % от случаите сами си докарваме и грижливо отглеждаме акне, комедони, бръчки, пигментни петна и цяла палитра кожни проблеми.

И още много „защо“, за които ще ви разкажа подробно в следващи статии.

Много се интересувах как са започнали.

От опит знам, че когато се ражда един продукт или услуга, идеята е отлежавала дълго време преди това.

И един ден нещо се случва. Нещо дребно, което сякаш отключва бента и всичко потича.

За „алхимика“ на PhytoEssence — Валентин Ненов  /човекът, който сътворява формулите на всеки продукт/- това било едно от завръщанията със семейството му в България.

„Един ден жена ми се прибра, щастливо натоварена с купчина бурканчета и шишенца. Масла, кремове и други изненади. Все био, все еко…/смее се/. И ако беше приключила само с радостта от покупката, може би щях да се сдържа. Но тя имаше намерение да си забърка сама някакъв еликсир. Беше лято и възнамеряваше да си спретне слънцезащитен крем. Е, мисля че това беше моментът, в който реших, че повече така не може!“

Бях объркана от думите му. Затова веднага реагирах: „И аз съм си купувала масло от жожоба и съм го ползвала като слънцезащитно олио!“

Тогава Валентин ми даде простичкия пример с олиото /и маслото/, което ядем всеки ден и ми зададе невинен въпрос: „Спомняш ли си какво се случва, когато нагрееш олио? Какво се случва?“

Леле! Естествено, че си спомних! Зацвърчава,  разбира се!

„Е, поясни меко г‑н Алкимикът – нещо подобно се случва и с твоята кожа, когато я намажеш с масло, био или не, когато хубавичко я нагрее лятното слънце“.

Представих си пилетата на грил – бавно и методично изпичани, обилно поливани с… масло.

Толкова много научих от този човек, че реших да му направя рубрика в сайта си.

Наистина рядко се случва да срещнеш човек, който да знае брутално много за областта си, но и да може да адаптира знанието си така, че да го разберем и ние – простосмъртните.

Ако съм го познавала преди поне 10 години, колко ли поразии щях да си спестя? Как ли щях да изглеждам? Дали нямаше и да съм по-здрава?

Оказа се, че почти нищо не бях попитала за продуктите.

А вече бяха минали повече от три часа.

Ето защо – и аз няма да ви говоря за продуктите на Phy­toEssence. Въпреки, че и те са брутално добри – също като своя създател. Не, защото в тях има някаква тайна съставка. Не!

„Тайната е във формулирането!“ – казва Валентин Ненов.

Естествено. Та нали с едно и също вещество можеш да създадеш както лекарство, така и отрова. Всичко зависи от дозата. Но всичко зависи и от формулата. От какво точно колко ще сложиш.

Защо ви занимавам с Валентин Ненов и PhytoEssence?

Защото съм убедена, че ако и вие се лутате в стотиците възможности – какво да изберете за себе си и семейството си – може просто да го попитате. Едва ли ще се ангажира да ви постави диагнози. Знам също, че няма да се опита да ви продаде собствената си козметика. Както не се опита да го направи с мен.

Но съм убедена и че в комуникацията с Валентин Ненов  и с екипа на Phy­toEssence може да получите прозрение или съвет, които да са по-ценни от всичката био и натурална козметика на света.

Как да се свържете с PhytoEssence:

Това е сайтът на фирмата: https://phytoessencebiocosmetics.com/bg/nachalo/

Продуктите се произвеждат в малък цех в Северна Франция. Фирмата е регистрирана в България и от две интересни дами — Стела Ненова и Диана Стоянова, за които също ще ви разкажа.

Фирмата ще участва в изложение в България – от 01 до 04.11.2017 г., в изложбена зала ЦУМ /изложение „Здраве и красота с натурални и био продукти“/.

Там може да видите и тествате продуктите, които е сътворил прекрасният екип на Phy­toEssence — марка, за която съм убедена, че тепърва ще чуваме суперлативи.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!
Споделете тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.