Колко пъти сме чували израза “Не знаем какво ядем!” и колко пъти ние самите го употребяваме?
А защо не знаем?
Много често — защото ни мързи.
След като имаме продукт — независимо дали хранителен или козметичен — ако той е пакетиран, нямаме никакво оправдание, че не знаем какво има в него.
Разбира се, изкушаващо е да се оправдаем, че:
1. Нямаме време;
2. Не ни е това работата;
3. Не разбираме от тези неща;
4. Етикетите са написани с толкова дребни букви и цифри и толкова неразбираемо.
За липсата на време и желание нищо не можем да сторим — това е личен избор. Но ще се опитаме да “преведем” написаното на етикетите на разбираем за потребителя език.
Ще публикуваме цялата необходима информация, за да я използва, който има желанието и отговорността да го направи.
Защо понякога се пише на етикетите “Годен до”, а в други случаи — “Най-добър до”?
Кога задължително на етикета се изписва ГМО и какво всъщност е ГМО?
Каква е разликата между консервант, емулгатор, стабилизатор и защо се налага според производителите да присъстват на трапезата ни?
За всичко това може да прочетете тук — etiketite_web
Pingback: E 250 – НАТРИЕВ НИТРИТ « Без Лекарства