Четете етикетите!

Колко пъти сме чували израза “Не знаем какво ядем!” и колко пъти ние самите го употребяваме?

А защо не знаем?

Много често — защото ни мързи.

След като имаме продукт — независимо дали хранителен или козметичен — ако той е пакетиран, нямаме никакво оправдание, че не знаем какво има в него.

Разбира се, изкушаващо е да се оправдаем, че:

1. Нямаме време;

2. Не ни е това работата;

3. Не разбираме от тези неща;

4. Етикетите са написани с толкова дребни букви и цифри и толкова неразбираемо.

За липсата на време и желание нищо не можем да сторим — това е личен избор. Но ще се опитаме да “преведем” написаното на етикетите на разбираем за потребителя език.

Ще публикуваме цялата необходима информация, за да я използва, който има желанието и отговорността да го направи.

Защо понякога се пише на етикетите “Годен до”, а в други случаи — “Най-добър до”?

Кога задължително на етикета се изписва ГМО и какво всъщност е ГМО?

Каква е разликата между консервант, емулгатор, стабилизатор и защо се налага според производителите да присъстват на трапезата ни?

За всичко това може да прочетете тук — etiketite_web

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!
Споделете тук:

1 коментар

Вземи RSS
  1. Pingback: E 250 – НАТРИЕВ НИТРИТ « Без Лекарства

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.