ДА ПРОУМЕЕМ ИСТИНАТА — няколко думи за хомеопатията

•  Що е хомеопатия и има ли тя почва у нас?

• За грипа, алтернативните методи на лечение и фармацевтичните гиганти…

• От ежедневните заплахи по отношение на здравето някои трупат огромни печалби – “Страхувате ли се за кръвното си? – Не забравяйте да си вземете хапчето!”

За хомеопатията трябва да се пише от специалистите, които я практикуват за хората, които имат нужда от нея. Бавно, но сигурно тя се утвърждава като метод на лечение, който е безвреден, защото използва само природни продукти – силно разредени минерали, животински секрети и растителни екстракти.

Може да се прилага при бременни, родилки, бебета, малки деца и възрастни хора, тъй като няма странични действия. Най-благодарните пациенти са обикновено хората с хронични заболявания, които дълги години са обикаляли по доктори и аптеки. Естествено, че спешни хирургични състояния не се лекуват с хомеопатия, рак и СПИН – също. Но дори и при тях хомеопатичните препарати помагат за справяне с някои симптоми или състояния.

Самуел Ханеман.…

Създател на хомеопатичния метод е Самуел Ханеман – немски лекар, химик и полиглот /владеел е 8 езика/, заставян от баща си още като юноша да мисли и решава различни по своето естество логически задачи. Вероятно благодарение на това и на безбройните експерименти, които е правил основно със себе си и своите близки, той е стигнал до принципите на този метод – подобното се лекува с подобно и принципа на малките или безкрайно малките дози.

Противниците на хомеопатията…

Още от самото й създаване хомеопатията има не само привърженици, но и противници. Въпреки това тя съществува като метод на лечение повече от два века. Така например още по времето на Ханеман, на Константин Херинг е поставена задачата да изучи и разгроми хомеопатията. Той става ученик на Ханеман, но вместо да унищожи хомеопатията с убийствена критика, се превръща в неин страстен привърженик и дори оставя своето име /“кръстът на Херинг”/ в хомеопатичната история и практика.

За моя опит в хомеопатията…

Не пиша тези редове като председател, секретар и прочие зависим от някого специалист, а само като редови хомеопат, възпитаник на френската хомеопатична школа, който от 10 години прилага успешно този метод на лечение. Първоначално плахо, с недоверие, в очакване на усложнения и странични действия, после по-смело и с увереност в добрия изход и със самочувствието на лечител, който помага на хората. Имала съм и неуспехи, но с хомеопатичните препарати съм спазвала винаги принципа “Pri­mum non nocere” /“Преди всичко не вреди”/. Повече обаче са успехите.

Ще дам само един пример – за пациент, който трябваше за трети път да се оперира от дермоидна киста. С малко страх аз приех неговото доверие като знак, че ще успея, въпреки наличието на подутина, голямо зачервяване и висока температура. Получи се. Екипът лекар-пациент се справи. Успяхме!

Защо пиша всичко това?

Защото непрекъснато ни плашат с какви ли не грипове. Особено в този сезон – зимния. Хората обаче се научиха да използват хомеопатични препарати за грипните и простудните състояния, а това е неизгодно за фармацевтичните гиганти. И… започват атаките срещу хомеопатията. Но нека не забравяме — “никой не рита умряло куче” /Дейл Карнеги, американски специалист в областта на човешките отношения/.

И още нещо трябва да разберем:

“В медицината от десетилетия господстват различни митове т.е. заблуди, създадени или подържани с користни цели и насаждани ловко в съзнанието както на лекарите, така и на широката общественост. Целта на тази манипулация в световен мащаб е преди всичко да обслужва интересите на медицинската индустрия” /д‑р Атанас Гълъбов, “Световната конспирация срещу здравето”/.

Да, много лесно е да се вземе едно хапче и… готово! А какви и колко са страничните явления, а какви и колко са последиците, усложненията, зависимостите…

Порочен кръг!

Хапче – странично явление, хапче – последици, хапче – усложнения…Докато се дойде до хапче – ново хапче — безизходица и… тотална зависимост от лекарствата.

Ето, това е целта!!! Вместо ежедневното прилагане на нещо безобидно. Например това, което ми каза преди десетилетия една баба – “Ако искаш да не те болят тазобедрените стави, всеки ден, седнала на пода, се стреми да докосваш пръстите на краката си”. Елементарно, нали? Но има невероятен ефект. При това – без пари, без лекарства.

Ето я “болката” на фармацевтичните компании…

Затова те наричат алтернативните методи на лечение “шарлатания”. Защото тези методи не са бизнес, от който могат да се трупат огромни печалби. Като например от противогрипните ваксини. От алтернативните методи за профилактика и лечение печелят единствено хората, запазвайки или възвръщайки си здравето. Защото организмът е съвършена саморегулираща се система. Драстичните въздействия са по-скоро вредни, отколко полезни. Външната намеса трябва да бъде деликатна /каквато е хомеопатичната терапия, наричана още “нежната медицина”/, подпомагаща организма – с природосъобразен начин на живот и хранене, с природни продукти.

Това е, което хората трябва да проумеят. Ако им бъде позволено…

 Д‑р Теменуга Братанова – хомеопат и природолечител

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

 

Споделете тук:

2 коментара

Вземи RSS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.