Фармацевтиката – наръчник по инвестиране!

Имате финансови затруднения?

Не ви достигат парите — за хляб, за месечната вноска по кредита, за яхта?

Тогава инвестирайте! В една от най-печелившите индустрии — фармацевтичния бизнес, по-печеливш дори от войната!

За тази “бизнес възможност” ще ви обърнем специално внимание. Ще използваме част от интервю от 2003 г. с немския лекар д‑р Матиас Рат — една много интересна и в същото време много недолюбвана от официалната ни медицина личност. Учен, посветил живота си в изследване причините за болести като сърдечно-съдовите заболявания и рака. Поддръжник на една твърде неудобна /за империята, наречена фармацевтика/ по своята достъпност теория за лечението и превенцията на тези заболявания. Приятел и наследник в идеите си на нобеловия лауреат Линус Паулинг.  Но за това  — в специална статия!

Сега да поговорим за бизнес…

“Фармацевтичната промишленост е инвестиционна индустрия. Поради самата си природа тя не може и няма да произвежда лекарства с превантивна цел или за премахване на заболяванията, тъй като това ще доведе до елиминиране на болестите като пазарна ниша за по-нататъшна употреба на нейните лекарства.

Трудно е този факт да бъде разбран и още по-трудно е да се приеме. Но това е истината и тя трябва да стане известна на всички. Съответно 80% от фармацевтичните лекарства, предлагани понастоящем на световния пазар, са без доказана ефикасност, а просто неутрализират някои симптоми. Като пряк резултат от това, най-разпространените болести днес, включително сърдечно-съдовите заболявания, ракът, СПИН и много други заболявания, не са овладени. Те по-скоро продължават да се разпространяват, независимо че съществуват ефективни, неподлежащи на патентоване алтернативни лечения.

Студентите по биология и биохимия по цял свят изучават ролята на хранителните микроелементи за оптималното функциониране на клетките. За съжаление, влиянието на фармацевтичната промишленост върху медицинското образование по цял свят е така сковаващо, че досега тези научни резултати не са приложени в решаването на медицинските проблеми. Предпоставка за използването на предимствата на лечението с естествени средства в света е както приемането на новите научни постижения, така и отстраняването на изкуствените пречки в медицината, които са икономически мотивирани от фармацевтичния инвестиционен бизнес с болестите.

Новите открития преминават през три етапа.

Първо биват осмивани, след това срещу тях започва сериозна борба и накрая се признават за очевидни от само себе си.

Книгата ми ““Защо животните не получават сърдечни пристъпи, а хората страдат от тях”  изброява за първи път законите на фармацевтичната промишленост. Тези закони определят фармацевтичния бизнес с болестите като инвестиционна индустрия, а не като индустрия на здравеопазването. Те свалят маската на патентоването като принцип, който отклонява изследователските направления в тази промишленост към печелене на пари, а не към задоволяване на здравословните проблеми на хората по света.

Защо не сме чували преди за тези възлови постижения в науката?

Отговорът е очевиден. Фармацевтичната промишленост не е индустрия, която се е развила по естествен начин. Тя е създадена изкуствено от инвеститори, които, за да печелят пари от болестите, е трябвало да блокират разпространението по света на естествените, неподлежащи на патентоване видове медицинско лечение.

В началото на 20-ти век групата на Рокфелер вече контролира по-голямата част от петролния бизнес в САЩ и много други страни. Въз основа на тези приходи, възлизащи на трилиони долари, тази инвестиционна група определя нова пазарна ниша — човешкото тяло.

Печалбата или възвращаемостта на инвестициите зависи от възможността за патентоване на изобретените фармацевтични продукти. Печалбите на новата инвестиционна индустрия, възлизащи на трилиони долари, се използват за систематично превръщане на медицината във фармацевтичен инвестиционен бизнес. За няколко десетилетия медицината започва да се контролира от тези групи по интереси чрез влиянието им върху медицинските учебни заведения, медиите и на политическата арена.

Главната причина защо заедно с още няколко души успяхме да започнем детронирането на най-голямата инвестиционна индустрия на 20-ти век е, че в основата й стои измама: тя обещава здраве, а продава още повече болести.”

Добра бизнес възможност,  не мислите ли? 

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!
Споделете тук:

2 коментара

Вземи RSS
  1. Pingback: „Ефектът на Лазар“/The Lazarus Effect/ – хапче за живот – всеки ден и цял живот « Без Лекарства

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.