АКТИВИА – Лактоизмамикус Булгарикус – всеки път отличен финансов резултат!

Колко Активии са необходими, за един „нов старт”?

Зависи къде живеете!

В България…

Около 15 – поне така твърди рекламата за откриване на „вашето новото аз” – „Нова година – Ново Аз”.

В САЩ…

По данни на Асошиейтед прес компанията “Данон” е приела да изплати 21 милиона долара и да оттегли някои от рекламните си твърдения за млечния продукт “Активиа” и млечната напитка “ДанАктив”.

„Млечните продукти “Активиа” помагат за редовен стомах” — според федералната комисия за търговията в САЩ, „няма достатъчно доказателства в подкрепа на тези твърдения”.

И така…

Един продукт — две държави – винаги различен резултат.

Явно на българска почва продуктите на “Данон” придобиват някакви вълшебни очистителни свойства. Иначе защо ще стартираме годината точно с Активиа?!

Защо за един и същи продукт в САЩ ще ги глобяват 21 милиона долара, а нас ще ни включват в „специални програми” тип Лактобалъкус Булгарикус.

“Яжте кисело мляко всеки ден, за да подобрите храносмилането си” — звучи до болка познато, но дали не е просто поредната лъжа, повторена 100 пъти и станала истина…

Според американския гастроентеролог д‑р Хироми Шиния, практикуващ повече от четири десетилетия и изследвал повече от 300 000 души, чревните характеристики на хора, консумиращи всеки ден мляко, не са никак добри.

Мляко! Тук дори не става дума за продуктите на „Данон” /каквото и да са те/ –  говори се по принцип за мляко.

Защо?

Защото млякото не се усвоява от възрастния организъм. Факт!

След детската възраст количеството на лактазата /ензимът, чиято основна роля е разграждането на лактозата — млечната захар/ в човешкия организъм рязко намалява.

Как мислите, дали това е случайно?

Дали човешката природа е толкова глупава и несъвършена, че да ни лишава от жизнено важен ензим. Умишлено при това!

Защото резкия спад на лактазата не е изолирано явление при определени хора. Намаляването стойностите на лактазата не е като да ви спадне нивото на желязото и хемоглобина. Има го при всеки човек, излязъл от детската възраст.

Случайно ли е това?

Обаче ние и за това сме намерили цяр!

Яжте млека и пийте добавки, за да може да ги усвоявате!

На пазара се предлагат хранителни добавки за повишаване количеството на лактазата в организма. И те са насочени специално към хората, които изпитват стомашно чревен дискомфорт при консумацията на млечни продукти.

Я гледай — значи имало и такива! Иначе защо ще им измислят добавки. И ето че на пазара е още една целева група — хората, които вече са разбрали /по-точно усетили/, че трудно усвояват млякото.

За бизнеса със запека…

„Лекуването” на запека, пише д‑р Хироми Шиния, всъщност е развиване на умерена диария при хората, консумиращи кисело мляко. Възрастният организъм, поради дефицит на лактазата, а от там и лошото усвояване на млякото, просто се стреми да се отърве от храната.

И още малко чуденки…

Защо ако една храна е полезна и дори жизнено необходима, както ни убеждават, ще се продават добавки за нейното усвояване?!

Защо ако имаме жизнена нужда от определен продукт тялото ни няма да произвежда ензимите, с които да го усвоява и разгражда?!

Въпрос…

Дали зелената стрелка на Активиа не показва всъщност къде отиват парите ни… всеки път?

За повече информация: „Ензимният фактор“ – д‑р Хироми Шиния /професор по хирургия в Колежа по медицина Алберт Айнщайн/

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!
Споделете тук:

3 коментара

Вземи RSS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.