Рецептите на Петър Димков за лечение ЯЗВА на СТОМАХА

Отвара от ленено семе, смрадлика /листа/ и анасон.

По 1 супена лъжица от всяка прибавка и 1 изравнена чаена лъжичка анасон се запарват с 1 литър вряща вода и се варят 10 минути. След като изстине, отварата се прецежда. Може да се пие подсладена с мед и лимон на вкус.

Отварата се изпива в рамките на деня, между храненията.

Смес от леща, зехтин, сусамов тахан и пчелен мед.

500 грама леща, очистена и изпечена до розов цвят и след това смляна /по рецептата на Димков „в мелница за кафе“, но днес може да се ползва кухненски робот/ се разбърква с 250 грама чист маслинен зехтин и по 125 грама сусамов тахан и чист пчелен мед. Преди всяко приемане сместа се разбърква добре, защото се утаява на дъното.

Сместа се приема 2 часа след всяко ядене – по 1 супена лъжица.

Настойка със зехтин, жълт и червен кантарион /листа и цвят/ и мента.

1 литър чист зехтин се смесва с по 3 супени лъжици от жълтия кантарион, червения кантарион и ментата. Варят се на водна баня и на тих огън в продължение на 1 час. Като изстине, сместа се прецежда.

Сместа се приема сутрин, обед и вечер  — 30 минути преди ядене – по 1 супена лъжица.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

Споделете тук:
Facebook
Google+
http://bezlekarstva.bg/2014/06/10/%d1%80%d0%b5%d1%86%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%b7%d0%b0-%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d1%8f/
Twitter
svejo.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *