Фестивал на здравето и спорта 2017 – за един позорно изгубен бас

Едно събитие, за което през 2016 г., когато стартира, се басирах, че няма да го бъде. И изгубих позорно баса.

Така де – няма кебапчета и бира…

Има здравословни храни. Вярно – престъпно вкусни. От тях също се дебелее, защото тия хора готвят така, че изяждаш три пъти повече от нормалното.

Какво още? Разни спортове, танци, оздравителни практики, образователни лекции на тема здраве, демонстрации на различни техники, свързани с поддържането на духа, мисълта и тялото.

Био козметика. Че то всеки, който се е излъгал да влезе в градския транспорт, е наясно, че българинът не обича да се къпе. Каква био козметика!

Все „излишни“ и „префърцунени“ неща, както би казал един заклет бираджия приятел… когото срещнах точно на този фестивал през 2016. Питам го: „Ти пък какво правиш тук?!“. Той нещо си мърмори – че имал жена и дете, та разбираш ли – те го били замъкнали на това престъпно здравословно събитие. Дъвчеше някакво вегетарианско кюфте и повтаряше: „Абе, що жена ми не ми готви това? Абе, това ставало за ядене!“. Питам го къде са жена му и детето му, след като те са го довели. А той, ухилен до уши, ми обяснява, че за цели 40 минути е забравил, че има жена и дете. “Взели” му го детето едни добри хора и го завели на някаква сцена да танцува. Жена му пък била на някаква гимнастика. След това, ако имал късмет, щяла да ходи и на лекции: “Това си е далавера бе! Вместо тя на мен да ми изнася лекции — някой на нея да й чете!”

Та бях сигурна, че този Фестивал на здравето ще изгрее и ще залезе по-бързо от поп-фолк песен еднодневка на изпълнителка-силиконка.

Мислех си, че в България трябва да минат поне още 150 години, за да се заинтересува народът от това какво наистина яде, как живее, какво да направи, че да не се разболява. И какъв спорт, моля ви се? Вдигане на бири, местене на джойстик или мишка?

Ама съм грешала!

Тази година събитието ще е три дни – от 30.06.2017 до 02.07.2017 – на Голямата поляна в Южен парк в родната столица.

И ще е в още по-големи мащаби. Направо да им се неначудиш на тия хора — организаторите. На вярата им в желанието на хората да живеят, да бъдат здрави и щастливи. Че и да положат усилия, за да постигнат всичко това. Стискам им ръка за оптимизма! Явно е заразен!

Относно баса…

Сега цял месец трябва да правя вегетариански кишове на мъжа ми. И да са различни. Познайте дали мога да готвя такова чудо? Мога да ям, но определено нямам нито времето, нито способностите да сътворя такава храна. Оптимистичното е, че има откъде да си ги купя.

А оттук нататък – ще съм по-предпазлива с прогнозите.

Успех на Фестивала на здравето и спорта!

Споделете тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.