Има ли ефект зеолитът?

Наскоро получих писмо от читател с въпрос за зеолита. 

Човекът беше прочел една от статиите ми за този минерал и сега искаше да знае личните ми впечатления от това дали зеолитът наистина действа. 

Нещо повече – интересуваше се дали аз лично съм ползвала клиноптилолит. 

Безкрайно благодарна съм за това писмо. То ми припомни за някои неизбежни проблеми, с които се сблъскват хората, когато трябва да направят избор дали да се доверят на определен продукт или метод, за който са чули, че действа, но не са го пробвали.

Читателят беше написал буквално следното: „Аз вече от месец пия вода стояла по камъни, но честно казано ефект не виждам, а обещанията на човека който ми го продаде разказваше за видима детоксикация. Въпросът ми е препоръчвате ли го, ползвате ли го и т.н.“
По-нататък човекът изразяваше естествените си притеснения – дали зеолитът може да му помогне, нещо повече — дали не би му навредил.

Ето защо се захванах да изразя и личното си мнение…

Никога не очаквайте чудеса, какъвто и продукт да купувате!

Нещо повече – колкото по-големи чудеса ви обещават – толкова по-скептични бъдете. Но не към илача, а към продавача. И то не, защото човекът, който го продава трябва да е задължително мошеник. Представете си, че на него може продуктът може наистина да му е помогнал и затова той да е обсолютно убеден в чудодейните свойства на продукта.

Читателите често се интересуват от личното ми мнение за зеолита. 

Истината е, че ползвам зеолит не само аз, но и цялото ми семейство. Включително детето ми. Ползвам зеолит още от времето, когато в страната ни нямаше създадена българска добавка, а се налагаше да ползваме хърватската.

Но това, че аз съм доволна от определен продукт – никога не може да бъде гаранция, че той ще стане вашият, защото…

Няма в природата „лекарство“, което да може да те излекува, ако:

  • - Продължаваш да водиш живота, който си водил досега, а този начин на живот е бил самоубийствен – с мисли, действия, начин на хранене и т.н.;
  • - Подхождаш с подозрение или съмнение към нещото, от което се очаква, че трябва да те спаси – било то билка, лекар или метод.

Сега пиша конкретно за зеолита, но спокойно може да заместите продукта зеолит /клиноптилолит/ с всеки друг. Принципите са едни и същи. Те са прости, ясни и за съжаление непознаването им не означава, че не действат.

Затова ги обобщавам  — кратко и ясно:

  1. 1. Няма на света измислен лек, който да изпиете/изядете/намажете и който да реши всичките ви проблеми. Така е, защото се лекуват хора, а не – болести, както ни лъжат ежедневно в т.нар. медицински заведения.
  2. 2. Всеки, който със сигурност ви обещава решение на всичките ви проблеми с продукта си – е лъжец. Или лъже вас, или лъже себе си.
  3. 3. Вие и само вие – с вашето решение да промените начина си на живот, с който сте се докарали до днешното си дередже – може да усилите действието на „лекарството“, с което сте решили да се лекувате. Било то зеолит или с каквото там ви е срещнала интуицията, че е подходящо за вас.
  4. 4. Ваша и само ваша е силата – с отказа си от отговорност за собственото ви здраве и липсата на каквато и да е промяна в начина ви на мисли и действия – да блокирате или обезсилите действието на едно прекрасно природно средство — било то зеолит, пчелен мед или каквото там друго ползвате.
  5. 5. Когато избирате средството или методът, с които да се погрижите за здравето си — винаги се вслушвайте първо в себе си. Ако изпитвате недоверие, ако смятате, че „това едва ли ще помогне, ама хайде да го пробвам“ – направете си финансова и емоционална услуга и по-добре не купувайте билката, добавката, лекарството и не практикувайте метода. Защо? Защото вашата вътрешна съпротива или неверие са много по-силни от всяка билка, всеки зеолит, всеки метод на лечение. Безсмислено е да си хвърляте парите на вятъра и да се разочаровате за пореден път, че „нещо не е подействало“ или че „всички са шарлатани“.

Ако вие сте вътрешно убедени, че нещо няма да подейства – то няма да подейства.

Слава богу, обратното също е вярно!

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!
Споделете тук:

4 коментара

Вземи RSS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.