Преди четката и пастата за зъби – пречистване на организма с олио или зехтин

С какво обикновено започваме сутрешния си тоалет? В повечето случаи /и ако съвестно следваме съветите на майките си/ първата ни работа е да си измием зъбите. Както са ни учили още от деца.

Оказва се, че за да можем да се похвалим с наистина качествена сутрешна хигиена на устата — пастата и четката за зъби далеч не са достатъчни. Те са /в най-добрия случай/ втората, дори третата стъпка от един на пръв поглед странен, но изключително ефективен начин за пречистване на организма.

ПРЕЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА С ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН

Какво ви е нужно за процедурата?

1. Лъжица;

2. Растителна мазнина – слънчогледово олио или зехтин;

3. Търпение и постоянство. Поне за първите процедури – докато го превърнете в навик.

1 стъпка: Почистване на езика.

С помощта на лъжицата старателно изстъргвате изплезения език. Не си мислете, че може да постигнете същия ефект с четка за зъби. Четката също ще ви влезе в употреба, но по-късно. Езикът е необходимо да бъде старателно почистен, защото върху него /особено сутрин/ се концентрира особено голямо количество токсини. Достатъчно е да обърнете внимание на бледожълтеникавия налеп върху езика си всяка сутрин – точно това е нещото, от което трябва да се отървете.

2 стъпка: Почистване на устната кухина, а чрез слюнчените жлези в устата и цялото кръвообращение.

След като сте почистили езика и старателно сте измили използваната за процедурата лъжица – пълните същата лъжица със слънчогледово олио или зехтин. Насочвате лъжицата към предната част на устата и всмуквате олиото, стараейки се да го прокарате и между зъбите си. В продължение на 15–20 минути следва жабурене с олиото. Времето за тази процедура всъщност е относително. Най-лесно ще се ориентирате по консистенцията на олиото. В началото е гъсто, после става все по-рядко – почти като вода. Когато го изплюете /задължително в тоалетната – гледайте на тази течност като на отрова!/, цветът му трябва да е млечно бял. Ако не сте постигнали този цвят – значи не сте завършили пречистването докрай.

3 стъпка: Старателно изплакване на устата с вода и чак след това може да се насочите към добре познатите паста и четка за зъби.

Защо този метод в действителност върши страхотна работа?

Защото ние имаме слюнчени жлези, които се намират в устата ни, а тези жлези са своеобразен филтър на кръвта. Те спомагат за отделянето продуктите от обмяната на веществата от кръвта. Докато се жабурим, смучем или дъвчем — количеството кръв, преминаващо през слюнчените жлези, се увеличава до 3–4 пъти. Имайте предвид и че за около 20 минути кръвта ни прави пълен кръг през всяка една точка в тялото ни. При този метод това се случва и през слюнчените ни жлези — през тях се филтрира почти цялото ни количество кръв. Олиото в случая привлича, свързва и отделя всичко вредно и ненужно за организма ни. Неслучайно млечнобялата течност накрая е силно токсична и в никакъв случай не бива да се гълта.

Кога и колко често да прилагате процедурата?

Най-добре е да си създадете навик за това пречистване всяка сутрин. В случай, че имате някакво сериозно заболяване – може да я прилагате и 3 пъти на ден преди храненията или сутрин и вечер.

Противопоказания:

Проблемът при този метод обикновено е в самото начало — първите няколко процедури. Докато свикнете с вкуса на олиото, понякога може да ви се гади. Може да се наблюдават и временни неразположения /т.нар. лечебни кризи/, но отново само в началото. Постепенно те отшумяват. При клинично здрави хора процедурата обикновено минава без неразположения.

Общо въздействие на това пречистване:

1. Гледайте на тази процедура като на много силна и ежедневна детоксикация на организма. Нещо като ежедневен „вътрешен душ”. Организмът ни се освобождава от вредните микроорганизми и токсини.

2. Зъболекарите, които са запознати с тази процедура, ще ви я препоръчат и за укрепване на венците. Полезна е от случаи на пародонтоза до всякакви болести, водещи до проблеми с дъха.

3. Цялостно пречистване на кръвния ток и повишаване обмяната на веществата, а оттам и благоприятно влияние върху имунната система.

За болните – благоприятно повлияване на болестта без нежелани странични ефекти.

За здравите – превенция на здравето.

За всички – пречистване на организма.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

 

Споделете тук:

22 коментара

Вземи RSS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.