Преди четката и пастата за зъби – пречистване на организма с олио или зехтин

С какво обикновено започваме сутрешния си тоалет? В повечето случаи /и ако съвестно следваме съветите на майките си/ първата ни работа е да си измием зъбите. Както са ни учили още от деца.

Оказва се, че за да можем да се похвалим с наистина качествена сутрешна хигиена на устата — пастата и четката за зъби далеч не са достатъчни. Те са /в най-добрия случай/ втората, дори третата стъпка от един на пръв поглед странен, но изключително ефективен начин за пречистване на организма.

ПРЕЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА С ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН

Какво ви е нужно за процедурата?

1. Лъжица;

2. Растителна мазнина – слънчогледово олио или зехтин;

3. Търпение и постоянство. Поне за първите процедури – докато го превърнете в навик.

1 стъпка: Почистване на езика.

С помощта на лъжицата старателно изстъргвате изплезения език. Не си мислете, че може да постигнете същия ефект с четка за зъби. Четката също ще ви влезе в употреба, но по-късно. Езикът е необходимо да бъде старателно почистен, защото върху него /особено сутрин/ се концентрира особено голямо количество токсини. Достатъчно е да обърнете внимание на бледожълтеникавия налеп върху езика си всяка сутрин – точно това е нещото, от което трябва да се отървете.

2 стъпка: Почистване на устната кухина, а чрез слюнчените жлези в устата и цялото кръвообращение.

След като сте почистили езика и старателно сте измили използваната за процедурата лъжица – пълните същата лъжица със слънчогледово олио или зехтин. Насочвате лъжицата към предната част на устата и всмуквате олиото, стараейки се да го прокарате и между зъбите си. В продължение на 15–20 минути следва жабурене с олиото. Времето за тази процедура всъщност е относително. Най-лесно ще се ориентирате по консистенцията на олиото. В началото е гъсто, после става все по-рядко – почти като вода. Когато го изплюете /задължително в тоалетната – гледайте на тази течност като на отрова!/, цветът му трябва да е млечно бял. Ако не сте постигнали този цвят – значи не сте завършили пречистването докрай.

3 стъпка: Старателно изплакване на устата с вода и чак след това може да се насочите към добре познатите паста и четка за зъби.

Защо този метод в действителност върши страхотна работа?

Защото ние имаме слюнчени жлези, които се намират в устата ни, а тези жлези са своеобразен филтър на кръвта. Те спомагат за отделянето продуктите от обмяната на веществата от кръвта. Докато се жабурим, смучем или дъвчем — количеството кръв, преминаващо през слюнчените жлези, се увеличава до 3–4 пъти. Имайте предвид и че за около 20 минути кръвта ни прави пълен кръг през всяка една точка в тялото ни. При този метод това се случва и през слюнчените ни жлези — през тях се филтрира почти цялото ни количество кръв. Олиото в случая привлича, свързва и отделя всичко вредно и ненужно за организма ни. Неслучайно млечнобялата течност накрая е силно токсична и в никакъв случай не бива да се гълта.

Кога и колко често да прилагате процедурата?

Най-добре е да си създадете навик за това пречистване всяка сутрин. В случай, че имате някакво сериозно заболяване – може да я прилагате и 3 пъти на ден преди храненията или сутрин и вечер.

Противопоказания:

Проблемът при този метод обикновено е в самото начало — първите няколко процедури. Докато свикнете с вкуса на олиото, понякога може да ви се гади. Може да се наблюдават и временни неразположения /т.нар. лечебни кризи/, но отново само в началото. Постепенно те отшумяват. При клинично здрави хора процедурата обикновено минава без неразположения.

Общо въздействие на това пречистване:

1. Гледайте на тази процедура като на много силна и ежедневна детоксикация на организма. Нещо като ежедневен „вътрешен душ”. Организмът ни се освобождава от вредните микроорганизми и токсини.

2. Зъболекарите, които са запознати с тази процедура, ще ви я препоръчат и за укрепване на венците. Полезна е от случаи на пародонтоза до всякакви болести, водещи до проблеми с дъха.

3. Цялостно пречистване на кръвния ток и повишаване обмяната на веществата, а оттам и благоприятно влияние върху имунната система.

За болните – благоприятно повлияване на болестта без нежелани странични ефекти.

За здравите – превенция на здравето.

За всички – пречистване на организма.

Ако споделяте начина ни на мислене – присъединете се към идеята Bezlekarstva в социалните мрежи!

 

Споделете тук:

22 коментара

Вземи RSS
 1. Sil

  Каквато и ‘нинджа‘ да си, няма как да знаеш това 😀

 2. gost

  В годината правя два курса по 13 дни, през пролетта и през есента. Имах хроничен бронхит, но вече трета година няма и помен от него. Мисля,че това пречистване е повлияло.

 3. Bezlekarstva

  |Author

  Определено трябва да е повлияло! Дано повече хора с вашия проблем да са прочели опита ви с това прочистване. Много здраве…без лекарства!

 4. ОЛГА

  ТОВА ГО ПРАВЕШЕ И БАБА МИ,КОЯТО БЕШЕ СЕЛСКА ЖЕНА И ГО ЗНАЕШЕ ОТ БАБА СИ-СИГУРНО ИМА НЯКАКЪВ СМИСЪЛ-ПО-ДЪЛБОК ОТ ПРОСТОТО ЖАБУРКАНЕ :)))

 5. Юлияна

  Само че в статията не е споменато, че това се прави с нерафириниран зехтин или олио, или т.н. екстра върджин задължително!

 6. тео

  аз го правя с шарлан и на 3ия ден кървенето на венците изчезна на 4ия дори и с четка с твърд косъм не прокървиха тоест при мен даде положителен резултат 🙂 по ценно от личния опит няма опитайте

 7. Де си

  Аз от около 2 седмици се “прочиствам” 🙂 Не знам какви са ползите за тялото ми, т.к. го правя от чисто профилактична и любопитна гледна точка, но това което ме кара да повтарям пак и пак — всяка сутрин, е невероятното усщане за чистота и лекота в устата, което остава след като мина и с четката за зъби…никоя паста не ме кара да се чувствам така. Сега се опитвам да зарибя и мъжока, но неуспешно заради гадния вкус, а пък аз вече свикнах и въобще не ми прави впечатление, НО всеки сам си решава!

 8. Мартина

  Някой може ли да обясни защо точно олиото става бяло и как така се свързва с “всичко вредно и ненужно”. То на масна основа ли е? Простете, ако въпросът ми е глуповат, но нямам особени познания по химия…

 9. Мартина

  Също, може ли например на десетата минута да се изплюе олиото и да се лапне нова лъжица? Защото пробвах метода и ми е трудно да го задържа 15–20 минути (заболява ме устата :D).

 10. Bezlekarstva

  |Author

  Здравейте! Това, което знаем, че се случва, е че олиото, посредством слюнчените жлези, спомага за извличането на токсините от организма /от кръвообращението/.

 11. Bezlekarstva

  |Author

  На въпроса Ви за продължителността на процедурата — важното е да ползвате едно и също олио, докато то стане бяло — това може да отнеме и по-малко от 20 минути. Важното е да “изтънее” и да стане бяло.

 12. Де си

  Мартина, аз разбирам от химия, но не знам, какво точно има в кръвообръщението и не мога да си обясня процеса, но на мен също ми е много интересно, какво става от научна гледна точка:)

  А за другото — не е нужно да се жабуркаш по 20 минути. При мен около 10-тата минута, усещам как от мазно и трудно подвижно олиото става течно, после жабуркам още 1 — 2 минути и като изплуя винаги е бяло и течно (редувам супер енергично жабуркане с бавно и плавно местене от едната до другата страна, прецеждане през зъбите — че иначе ще ми се откачи ченето, ако постоянно го джуркам в устата). След време ще усетиш, какво и как — само не се отказвай:) Успех и да кажеш на теб как ти влияе след време, че ми е доста любопитно:)

 13. stiliyan

  Spri­ah cig­a­rite i reshih da go pravia deist­va mi dobre vyob­shte ne mi se pushi,kakto pri dtugite,mnogo e trud­no v nachalo­to doka­to spre da te bolo chenwto,sega 20 mina­vat byr­zo v kom­pa­ni­a­ta na tiha muzichka,pravyago s zehtin az sym myj,syshto taka sled nwgo piya zehtin s limoni za jlychkata,boleahe me spria da me boli pia i vech­er pre­di lya­gane

 14. pety

  какви пропорции зехтин и лимон за жлъчката ?

 15. стволови клетки цени

  Преди време чух, че всеки един може да си пречисти организма с олио, но лично аз не мога да си представя какви болки ще станат ако рано сутрин на гладно пийна две — три супени лъжички олио. Сигурно веднага ще ги повърна. Тук давате важна информация и по важното уточнение кога и с какви количества може да го направим, така, че да не ни вреди, а да бъде от полза.

 16. Bezlekarstva

  |Author

  Скъпи читатели, уточняваме, че зехтинът не се пие! Количеството е колкото може да поемете за самото жабурене, без да ви бъде некомфортно. Обикновено е не повече от лъжица. Течността се изплюва — в никакъв случай не пиете, защото ако го направите — ще погълете и отделените отрови.

 17. Петя

  Има ли някакво ограничение? Правих го година и 3 месеца и спрях , защото започнах да плюя кръв сутрин като стана? Установих че не е от венците, получава се от легнало положение, като стана — изчезва. Да имам ли притеснение че от това се случва нещо организма ми?

 18. Bezlekarstva

  |Author

  Петя, в подобен случай винаги съветваме да се консултирате с лекар, или да потърсите съвет от зъболекаря си, за да разберете откъде идва проблемът ви. Не са известни подобни противопоказания, затова мож еда се окаже, че имате някакъв друг проблем. Успех!

 19. Танита

  Правя това прочистване с нерафинирано ленено масло, защото такова имам, но цветът му при изплюване е жълт. Да не би да трябва по- дълго да жабуря?

 20. Bezlekarstva

  |Author

  При някои хора 10 минути е достатъчно. Други упорстват 15, дори 20 минути. При всеки е индивидуално. Важното е да не се насилвате. Започнете с по-малко и постепенно увеличавайте, привиквайки.

 21. Танита

  И със зехтина не става бяла течността, но е рядка като консистенция, макар да продължавам около 20 минути, докато олиото наистина побелява. Може би само олиото става бяло?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.